icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Recept

Kyckling chilicheese

0 röster
0 st
40 min
Skriv ut

Kycklingfileér fyllda med färskost, ost, jalapenos och vitlök som sedan gratineras i en syrlig sås!

Energifördelning per portion
  • 665 kcal

    Kalorier

  • 49 gram

    Fett

  • 42 gram

    Protein

  • 9 gram

    Kolhydrater

Du måste vara plusmedlem för att få lov att se ingredienserna till det här receptet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda ihop färskost, finhackade jalapenos, och pressad vitlök. Skär ett snitt i kycklingfiléerna och fyll med ostblandningen. Blir det ostblandning över så kan du toppa fileérna med denna innan den ska gratineras i ugnen.
  3. Krydda kycklingen med salt och svartpeppar och stek i smör några minuter på varje sida. Lägg därefter i en ugnssäker form.
  4. Blanda därefter ihop crème fraiche, örtsalt, peppar, skal från en halv citron. Häll såsen över kycklingen. Toppa med riven cheddarost och låt gratinera ca 15-20 minuter.
  5. Riv blomkålen till ris på grövsta sidan av ett rivjärn, alternativt kör den till ris i en mixer. Lägg i en kastrull och fyll med vatten. Låt koka någon minut tills riset känns färdigt och häll sedan av vattnet. Servera därefter tillsammans med gratängen.
Serveringstips

Med blomkålsris eller vanligt ris. 

Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden

Kommentarer

  1. Ingen har kommenterat detta receptet.