icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Recept

Krossad nypotatis med brynt smör

0 röster
0 st
20 min
Skriv ut

Supergott tillbehör till både kött och fisk. 

Energifördelning per portion
  • 182 kcal

    Kalorier

  • 10 gram

    Fett

  • 1 gram

    Protein

  • 19 gram

    Kolhydrater

Du måste vara plusmedlem för att få lov att se ingredienserna till det här receptet

Gör så här

  1. Skrubba potatisen och koka därefter i vatten tills den är klar. Känn efter med sticka.
  2. Lägg upp potatisen på ett fat och krossa lätt med en gaffel.
  3. Bryn smöret på svag värme. Pressa ner vitlöken när smöret börjar bli gyllene och ta bort kastrullen från värmen.
  4. Ringla eller skeda över det brynta smöret på potatisen.
  5. Häll över den finklippta gräslöken och strö över flingsalt.
Variationstips

Variera smaksättning på det brynta smöret. Använd gärna kokt kyld potatis som värms upp igen om du vill ha en variant som är gynnsam för en hälsosam tarmflora. 

Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden

Kommentarer

  1. Ingen har kommenterat detta receptet.