icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Recept

Krämig zucchinisoppa med pocherat ägg

0 röster
0 st
25 min
Skriv ut

Här har vi ett riktig gott recept, samtidigt som det både är kalorisnålt och kolhydratsnålt. Det är min favoritkombination som ni nog listat ut vid detta laget. Smaklig måltid!

Energifördelning per portion
  • 306 kcal

    Kalorier

  • 20 gram

    Fett

  • 14 gram

    Protein

  • 14 gram

    Kolhydrater

Du måste vara plusmedlem för att få lov att se ingredienserna till det här receptet

Gör så här

  1. Koka kycklingbuljongen (vegetarisk buljong går också bra) i en kastrull.
  2. Dela zucchinin i bitar och lägg i den kokande buljongen. Dela löken och tillsätt även den tillsammans med vitlöken.
  3. Sänk värmen och låt puttra i ca 15-20 min.
  4. När soppan kokt klart tar du och mixar den med en stavmixer. Tillsätt lite creme fraiche i taget så det inte skär sig och mixa igen. Smaka av med salt och peppar.
  5. Pochera äggen: Tag fram en kastull och kok upp lättsaltat vatten. När det kokar ta av det från plattan och stänk i en skvätt ättika som gör att ägget håller ihop lättare. Se till att det är ett färskt ägg, det underlättar också.
  6. Knäck ägget i en mugg och lägg ner långsamt i vattnet.
  7. Låt ägget sjuda, inte koka i 3-4 minuter och ta sedan upp ägget med en hålslev. Gulan ska vara lite krämig i konsistensen.
  8. Servera soppan med ett pocherat ägg per person. Smaklig måltid!
Variationstips

Byt ut zucchinin till spenat eller ta 50/50 så får du större variation på näringsintaget och smaken.

Serveringstips

Hyvla lite parmesanost över, det sätter fin smak. Och om det ryms inom din kaloribudget, kanske ett finncrisp med ett gott pålägg till.

Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden

Kommentarer

  1. Ingen har kommenterat detta receptet.