icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Recept

Köttfärsgratäng med vitkål och morot

5 1 röst
1 st
45 min
Skriv ut

Enkel lunchrätt med mycket grönsaker! Går utmärkt att frysa. Både färs och ost går att byta ut mot lägre fetthalt om du vill hålla nere på kalorierna. 

Energifördelning per portion
  • 482 kcal

    Kalorier

  • 30 gram

    Fett

  • 37 gram

    Protein

  • 13 gram

    Kolhydrater

Du måste vara plusmedlem för att få lov att se ingredienserna till det här receptet

Gör så här

  1. Strimla vitkålen tunt med kniv eller osthyvel. Dela därefter strimlorna i kortare bitar. Riv morot på grövsta sidan av rivjärnet. Skiva purjolöken tunt. Lägg grönsakerna i en stor bunke.
  2. Lägg ner köttfärsen i bunken med grönsaker. Pressa ner vitlök och tillsätt kryddorna. Blanda väl.
  3. Platta ut färsblandningen i en ugnssäker form som är ca 21x31 cm. Pensla ut chilisåsen ovanpå.
  4. Riv osten och strö över gratängen. Gratinera i 180 graders varmluftsugn ca 35 minuter.
Variationstips

Färsen kan bytas ut mot annan färs. Välj en magrare ost om du vill ha färre kalorier. 

Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden

Kommentarer

  1. 28 augusti 2021 04:28
    5 5