icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Köttfärsgratäng med spenat och fetaost

0 röster
0 st
45 min
Skriv ut

Supergod gratäng med grekisk smaker. 

Energifördelning per portion
  • 392 kcal

    Kalorier

  • 27 gram

    Fett

  • 33 gram

    Protein

  • 3 gram

    Kolhydrater

Bli plusmedlem idag!

  • 3000 näringsberäknade recept

  • Gå ner i vikt i egen takt

  • Personlig rådgivning

  • Färdiga kostscheman

Gå ner i vikt snabbt och enkelt med Matdagboken - Över 70 olika veckomenyer. LCHF, LCLC, GI, Paleo, Medelhavskost, Periodisk Fasta, 5:2-dieten, kaloriräkning m.fl

Beställ
PLUS-medlemskap från 39:- / månad.

Gör så här

  1. Finhacka löken och lägg i ett stekjärn tillsammans med färs och pressad vitlök. Stek ca 15 min till färsen får lite färg.
  2. Vänd ner spenaten i färsen och stek ytterligare 5 minuter. Krydda med salt, svartpeppar och oregano.
  3. Lägg färsen i en gratängform. Smula över fetaosten.
  4. Vispa ihop ägg, kesella och vatten. Häll äggstanningen över färsen.
  5. Gratinera i 200 graders ugn ca 25 minuter.
Variationstips

Blandfärsen kan bytas ut mot annan färs, även vegetariskt alternativ.

Serveringstips

Med en blandad sallad.

Näringsvärden baserat på en portion

Energifördelning Energifördelning
Fett Fett
Kalorier Kalorier
Övriga ämnen Övriga ämnen
Vitaminer och mineraler Vitaminer och mineraler

Kommentarer

  1. Ingen har kommenterat detta receptet.