icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Köttfärsgratäng med fetaost och aubergine

0 röster
1 st
60 min
Skriv ut

Enkel köttfärsrätt som påminner om klassisk moussaka. 

Energifördelning per portion
  • 558 kcal

    Kalorier

  • 40 gram

    Fett

  • 35 gram

    Protein

  • 13 gram

    Kolhydrater

Du måste vara plusmedlem för att få lov att se ingredienserna till det här receptet

Gör så här

  1. Skölj auberginerna. Skär på längden i ca 0,5 cm tjocka skivor. Placera på bakpappersklädd plåt. Pensla med olja och salta. Ställ in i 200 graders ugn ca 20 minuter.
  2. Bryn färsen i en stekpanna. Tillsätt hackad lök och pressa ner vitlök. Stek till färsen nästan är genomstekt.
  3. Hacka paprikan fint och vänd ner denna i färsblandningen. Krydda med salt, peppar, chiliflakes, paprikapulver och oregano.
  4. Tillsätt krossade tomater, chilisås och tomatpuré och låt småputtra ca 10 minuter.
  5. Smula fetaosten och blanda med grädde. Krydda med oregano och svartpeppar.
  6. Varva köttfärs, aubergine och fetaostsås i en gratängform. Låt översta lagret bestå av köttfärs och fetaostsås. Toppa med riven ost.
  7. Gratinera ca 20 minuter i 225 graders ugn. Servera tillsammans med en blandad sallad.
Variationstips

Grädden kan bytas ut mot en magrare variant, eller till ett växtbaserat alternativ. 

Serveringstips

Med en blandad sallad

Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden

Kommentarer

  1. 25 juni 2022 11:14