icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Köttfärsgratäng med fetaost och aubergine

0 röster
1 st
60 min
Skriv ut

Enkel köttfärsrätt som påminner om klassisk moussaka. 

Energifördelning per portion
  • 558 kcal

    Kalorier

  • 40 gram

    Fett

  • 35 gram

    Protein

  • 13 gram

    Kolhydrater

Bli plusmedlem idag!

  • 3000 näringsberäknade recept

  • Gå ner i vikt i egen takt

  • Personlig rådgivning

  • Färdiga kostscheman

Gå ner i vikt snabbt och enkelt med Matdagboken - Över 70 olika veckomenyer. LCHF, LCLC, GI, Paleo, Medelhavskost, Periodisk Fasta, 5:2-dieten, kaloriräkning m.fl

Beställ
PLUS-medlemskap från 39:- / månad.

Gör så här

  1. Skölj auberginerna. Skär på längden i ca 0,5 cm tjocka skivor. Placera på bakpappersklädd plåt. Pensla med olja och salta. Ställ in i 200 graders ugn ca 20 minuter.
  2. Bryn färsen i en stekpanna. Tillsätt hackad lök och pressa ner vitlök. Stek till färsen nästan är genomstekt.
  3. Hacka paprikan fint och vänd ner denna i färsblandningen. Krydda med salt, peppar, chiliflakes, paprikapulver och oregano.
  4. Tillsätt krossade tomater, chilisås och tomatpuré och låt småputtra ca 10 minuter.
  5. Smula fetaosten och blanda med grädde. Krydda med oregano och svartpeppar.
  6. Varva köttfärs, aubergine och fetaostsås i en gratängform. Låt översta lagret bestå av köttfärs och fetaostsås. Toppa med riven ost.
  7. Gratinera ca 20 minuter i 225 graders ugn. Servera tillsammans med en blandad sallad.
Variationstips

Grädden kan bytas ut mot en magrare variant, eller till ett växtbaserat alternativ. 

Serveringstips

Med en blandad sallad

Näringsvärden baserat på en portion

Energifördelning Energifördelning
Fett Fett
Kalorier Kalorier
Övriga ämnen Övriga ämnen
Vitaminer och mineraler Vitaminer och mineraler

Kommentarer

  1. 25 June 2022 11:14