icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Recept

Kesoplättar med saffran

0 röster
0 st
15 min
Skriv ut

Saffran som fått dra i konjak minst ett par månader, i det här fallet i nästan 1,5 år, ger en fantastiskt fyllig smak till dessa plättar. Det behövs inget extra salt, keso är salt så det räcker. Jag använde finmalet majsmjöl som man normalt använder till polenta, vilket gör plättarna glutenfria. Använd laktosfri keso och mjölkfritt steksmör så blir det dessutom laktosfritt.

Energifördelning per portion
  • 55 kcal

    Kalorier

  • 2 gram

    Fett

  • 4 gram

    Protein

  • 3 gram

    Kolhydrater

Gör så här

  1. Vispa ner keson i äggen. Tillsätt majsmjöl och saffran. Vispa till en smet.
  2. Hetta upp en stekpanna till medelvärme och häll i flytande smör eller margarin.
  3. Använd ett decilitermått och måtta upp knappt en halv deciliter per plätt i stekpannan. Stek tills de är gyllenbruna innan du vänder dem.
  4. Servera nystekta med bär eller sylt.
Serveringstips

Servera med sylt eller färska bär.

Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden

Kommentarer

  1. Ingen har kommenterat detta receptet.