icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Kesogratäng med italienska smaker

4.7 3 röster
3 st
30 min
Skriv ut

Enkel och läcker gratäng med smak av pesto, soltorkade tomater och oliver. 

4 Energifördelning per portion
  • 331 kcal

    Kalorier

  • 22 gram

    Fett

  • 24 gram

    Protein

  • 6 gram

    Kolhydrater

Bli plusmedlem idag!

  • 3000 näringsberäknade recept

  • Gå ner i vikt i egen takt

  • Personlig rådgivning

  • Färdiga kostscheman

Gå ner i vikt snabbt och enkelt med Matdagboken - Över 70 olika veckomenyer. LCHF, LCLC, GI, Paleo, Medelhavskost, Periodisk Fasta, 5:2-dieten, kaloriräkning m.fl

Beställ
PLUS-medlemskap från 39:- / månad.

Gör så här

  1. Blanda ihop ägg, keso, pesto, pressad vitlök och svartpeppar i en bunke. Häll ner i en ugnssäker form som är ca 15x25 cm.
  2. Halvera coctailtomater samt oliver och strimla de soltorkade tomaterna. Fördela jämnt över kesoblandningen.
  3. Riv osten och fördela över gratängen. Grädda i 175 graders ugn ca 20 minuter.
Serveringstips

Med en grönsallad.

Näringsvärden baserat på en portion

Energifördelning Energifördelning
Fett Fett
Kalorier Kalorier
Övriga ämnen Övriga ämnen
Vitaminer och mineraler Vitaminer och mineraler

Kommentarer

  1. 20 mars 2021 18:58
    5 5
  2. 1 juni 2021 07:54
    5 5
  3. 29 juli 2022 09:28
    4 5

    Lite av ett sammelsurium av allt möjligt gott. Vilket gör att smakerna i stort tar ut varandra. Det blir varken fisk eller fågel. Men det smakar ok i slutet i alla fall. Själva smeten är ett bra basrecept som man kan utgå ifrån och sedan smaksätta efter eget huvud och ha det pålägg man själv önskar.