icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Japansk kålpannkaka

0 röster
0 st
20 min
Skriv ut

En matig och god kålpannkaka som toppas med majonnäs, okonomiyakisås, salladslök och rostade sesamfrön eller torkad lök.

2 Energifördelning per portion
  • 468 kcal

    Kalorier

  • 25 gram

    Fett

  • 19 gram

    Protein

  • 39 gram

    Kolhydrater

Bli plusmedlem idag!

  • 3000 näringsberäknade recept

  • Gå ner i vikt i egen takt

  • Personlig rådgivning

  • Färdiga kostscheman

Gå ner i vikt snabbt och enkelt med Matdagboken - Över 70 olika veckomenyer. LCHF, LCLC, GI, Paleo, Medelhavskost, Periodisk Fasta, 5:2-dieten, kaloriräkning m.fl

Beställ
PLUS-medlemskap från 59:- / månad.
Du måste vara plusmedlem för att få lov att se ingredienserna till det här receptet

Gör så här

  1. Strimla kålen tunt med mandolin, osthyvel eller matberedare. Riv moroten på grövsta sidan av ett rivjärn. Skiva purjolöken tunt. Lägg i en stor skål och blanda.
  2. Lägg rismjölet i en annan bunke. Vänd ner vatten och fiskbuljong. Vispa så det blir helt klumpfritt. Tillsätt äggen och vispa snabbt ihop med buljongen.
  3. Vänd ner vätskan i grönsakerna och blanda allt väl.
  4. Smält smöret i ett stekjärn och häll ner kålblandningen. Stek på medelvärme ca 5 minuter. Lyft försiktigt med stekspade och se så att pannkakan fått fin färg innan det är dags att vända. Lägg på baconskivorna innan vändning. Använd stekspade eller ta en tallrik att vända pannkakan på. Stek ytterligare ca 5 minuter.
  5. Lägg upp pannkakan på en tallrik och ställ åt sidan.
  6. Blanda ihop ketchup, worcestersås och soja. Ringla över pannkakan. Ringla över majonnäs och strö över rostad lök och tunt skivad purjolök innan servering.
Serveringstips

Med valfri proteinkälla för ökad proteinmängd

Näringsvärden baserat på en portion

Energifördelning Energifördelning
Fett Fett
Kalorier Kalorier
Övriga ämnen Övriga ämnen
Vitaminer och mineraler Vitaminer och mineraler

Kommentarer

  1. Ingen har kommenterat detta receptet.