icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Recept

Janssons frestelse

5 1 röst
1 st
90 min
Skriv ut

Klassisk rätt på julbordet med potatis, lök, ansjovis och grädde. 

Energifördelning per portion
  • 343 kcal

    Kalorier

  • 24 gram

    Fett

  • 6 gram

    Protein

  • 23 gram

    Kolhydrater

Du måste vara plusmedlem för att få lov att se ingredienserna till det här receptet

Gör så här

  1. Smörj en ugnstålig form som är ca 20x15 cm bred och 6 cm djup.
  2. Skala potatisen och skär i tunna strimlor. Skala löken, halvera och skär även denna i tunna strimlor.
  3. Varva potatis, lök och ansjovis i gratängformen. Låt det översta lagret bestå av potatis.
  4. Ta spadet från en av ansjovisburkarna och häll över frestelsen. Salta och peppra.
  5. Häll 2,5 dl av grädden över frestelsen och ställ in i 175 graders ugn ca 40 minuter.
  6. Häll därefter på resten av grädden och låt stå ca 25 minuter till i ugnen. Känn efter med en sticka så att den är färdig. Täck med folie om det behövs.
Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden

Kommentarer

  1. 26 december 2021 21:38
    5 5