icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Recept

Italiensk kycklinggratäng

0 röster
0 st
30 min
Skriv ut

Gratäng med smak av basilika, soltorkade tomater och parmesan 

Energifördelning per portion
  • 516 kcal

    Kalorier

  • 35 gram

    Fett

  • 42 gram

    Protein

  • 5 gram

    Kolhydrater

Du måste vara plusmedlem för att få lov att se ingredienserna till det här receptet

Gör så här

  1. Dela kycklingfileérna i mindre bitar. Fräs därefter på medelvärme tills den får lite färg runtom, i cirka 5 minuter. Salta och peppra. Lägg över i en ugnsform.
  2. Strimla de soltorkade tomaterna. Skala och pressa vitlöken. Fräs tomaterna, vitlöken och sambal oelek ca två minuter.
  3. Krydda med oregano och häll i vatten och grädde. Blanda ner parmesanost och låt sjuda försiktigt tills osten smälter.
  4. Häll såsen över kycklingen och gratinera i 200 graders ugn ca 20 minuter.
  5. Toppa gratängen med färsk basilika innan servering.
Variationstips

Vispgrädde kan bytas ut mot andra alternativ beroende på val av diet.

Serveringstips

Med en sallad alternativt ris, blomkålsris beroende på kosthållning. 

Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden

Kommentarer

  1. Ingen har kommenterat detta receptet.