icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Italiensk auberginegratäng

4,7 3 röster
3 st
60 min
Skriv ut

Vegetarisk rätt med aubergine, krossade tomater och mozzarella. 

Energifördelning per portion
  • 370 kcal

    Kalorier

  • 26 gram

    Fett

  • 19 gram

    Protein

  • 10 gram

    Kolhydrater

Du måste vara plusmedlem för att få lov att se ingredienserna till det här receptet

Gör så här

  1. Skär auberginerna i 0,5 cm tjocka skivor. Lägg på plåtar med bakplåtspapper och strö över salt. Låt stå ca 20 minuter för att dra ur vätska. Skölj därefter bort saltet och torka torrt med papper. Ringla över olja och ställ in i 225 graders ugn ca 15 minuter.
  2. Hacka den gula löken fint. Lägg i en kastrull och pressa ner vitlök. Fräs i olja tills den är mjuk. Tillsätt därefter chilisås och tomatpuré. Fräs ytterligare någon minut. Vänd ner krossade tomater och oregano. Låt puttra under lock 20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt eventuellt vatten om såsen är för tjock.
  3. Skiva mozzarellan. Varva mozzarella, aubergine och parmesanost i en ugnssäker form. Häll därefter över tomatsåsen. Avsluta med mozzarella och parmesan. Grädda i 225 graders ugn ca 25 minuter. Servera med en grönsallad eller en bit bröd beroende på diet.
Serveringstips

Med en bit bröd alternativt en grönsallad. 

Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden

Kommentarer

  1. 20 mars 2021 13:31
    5 5
  2. 20 juni 2021 21:31
    4 5

    Skippade saltandet och stekte auberginen i stekpannan, la till champinjoner också, blev över förväntan, jättegott! 

  3. 15 oktober 2022 11:48
    5 5

    Jag fullkomligt älskar denna gratäng! ?? Gör den minst varannan vecka. Jag har "hottat" till den lite genom att tillsätta 1/2 tsk samtal. Mums! Har även förenklat genom att hoppa över momentet med att dra ur vätskan före. Låter istället aubourginerna stå 5min extra i ugnen när de förgrillas.