Du måste vara plusmedlem för att få lov att se ingredienserna till det här receptet
Gör så här
- Skär auberginerna i 0,5 cm tjocka skivor. Lägg på plåtar med bakplåtspapper och strö över salt. Låt stå ca 20 minuter för att dra ur vätska. Skölj därefter bort saltet och torka torrt med papper. Ringla över olja och ställ in i 225 graders ugn ca 15 minuter.
- Hacka den gula löken fint. Lägg i en kastrull och pressa ner vitlök. Fräs i olja tills den är mjuk. Tillsätt därefter chilisås och tomatpuré. Fräs ytterligare någon minut. Vänd ner krossade tomater och oregano. Låt puttra under lock 20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt eventuellt vatten om såsen är för tjock.
- Skiva mozzarellan. Varva mozzarella, aubergine och parmesanost i en ugnssäker form. Häll därefter över tomatsåsen. Avsluta med mozzarella och parmesan. Grädda i 225 graders ugn ca 25 minuter. Servera med en grönsallad eller en bit bröd beroende på diet.
Med en bit bröd alternativt en grönsallad.
Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden