icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Recept

Honungsrostad frukostmüsli

5 1 röst
1 st
40 min
Skriv ut

Om du inte har tid eller lust att torka frukterna själv går det att köpa torkad frukt, typ bananchips och äppelbitar.

Energifördelning per portion
  • 229 kcal

    Kalorier

  • 9 gram

    Fett

  • 5 gram

    Protein

  • 26 gram

    Kolhydrater

Gör så här

  1. Torkad frukt: Skala och skiva frukten tunt. Lägg ut på nonstick-papper till ugn och torka mitt i ugnen i cirka 50° i ungefär 12 timmar.
  2. Grynblandning:
  3. Sätt ugnen på 200°C.
  4. Blanda kallt vatten, flytande smör och honung i en skål.
  5. Blanda de torra varorna, utom den torkade frukten, i en separat skål. Häll vattenblandningen över och blanda väl.
  6. Bred ut blandningen jämt i en plåt och sätt in mitt i ugnen. Rosta i 25-30 minuter, rör om med jämna mellanrum så det inte bränns vid.
  7. Ta ut grynblandningen när du tycker den fått rätt nyans, den mörknar lite vid rostning. En mörkare grynblandning ger en tydligare rostad smak än en blekare. Låt svalna.
  8. När gryn och frukt svalnat blandar du det i en stor skål och förvarar torrt.
  9. Servera till yoghurt, fil eller mjölk, som frukost eller lätt kvällsmål.
Variationstips

Byt frukter eller lägg till rostade, hackade nötter.

Serveringstips

Servera med naturell yoghurt och färska bär eller i keso som mellanmål.

Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden

Kommentarer

  1. 17 oktober 2018 11:25
    5 5

    Tack för bidraget, låter superfräscht! smiley