icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Recept

Grönsakswok med lövbiff

4,7 6 röster
9 st
20 min
Skriv ut

Så enkelt och så gott, wokade grönsaker med lövbiff. Gör gärna flera portioner och frys in, så är du förberedd med bra mat.

Energifördelning per portion
  • 306 kcal

    Kalorier

  • 13 gram

    Fett

  • 31 gram

    Protein

  • 12 gram

    Kolhydrater

Gör så här

  1. Dela broccolin i mindre bitar och strimla paprika och lök.
  2. Dela sparrisen i ca 2 cm bitar, hacka bladspenaten och skär lövbiffen i tunna bitar.
  3. Tillsätt rapsoljan i en wok- eller teflonpanna. Stek kött och grönsaker snabbt på hög värme så att de får en stekyta.
  4. Häll på buljongen, hackad chili, hackad vitlök, sesamolja och riven färsk ingefära. Låt koka i ett par minuter. Smaka av kryddningen.
Variationstips

Variera med olika grönsaker. Det går bra att byta ut biffen mot t.ex räkor som också blir väldigt gott.

Serveringstips

Servera som det är, det behövs inget mer.

Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden

Kommentarer

  1. 9 december 2018 15:16
    5 5
  2. 6 maj 2019 19:37
    5 5
  3. 6 maj 2019 19:37
    5 5
  4. 2 juli 2019 18:22
    4 5

    Det var gott!

    fast jag hade i morötter, vitkål, vitlök, broccoli, lövbiff, lite grann riven parmasanost. kryddor, chili, salt, paprikapulver, svartpeppar.. rörde ihop allt. 

    det blev mumsigt med en enkel sallad till . gurka och tomat med getost. 

  5. 20 november 2019 19:07
    4 5

    Riktigt gott! Det enda som inte var så topp var jag gjorde 8 portioner och jag dammade i 16 dl buljong... Det blev som soppa av det och nja, det var inte riktigt såsom det se ut på bilden ovan. Nästa gång kommer jag var försiktig med vätskan laugh

    Senast uppdaterad 26 dec 2019 08:26

  6. 23 februari 2020 00:13
    5 5
  7. 16 april 2020 20:07

    lövbiff

  8. 26 juni 2020 18:12
    5 5

    Jättegott och funkar bra att ha i en sallad dagen efter (tillsatte bara blandade sallatsblad (påse) och några droppar dressing).

    Mitt tips är dock att skippa buljongen helt. Är det för att få det hela saftigare så satsa på att marinera köttet lite i sojamarinad, korean style.

    En sån här rätt kan man variera med vad man har över hemma. Jag tog i lite champinioner som blivit över.

     

  9. 13 juli 2020 13:11

    Jättekonstig wok enligt mig. En wok förväntar jag mig vara krispig, inte att man ska slå i en massa vatten och koka på slutet. Smaken var det inget fel på men den får minus för att jag fick äta den med sked..

    Senast uppdaterad 13 jul 2020 13:12