icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Grönkålssallad med granatäpple och valnötter

0 röster
0 st
15 min
Skriv ut

Nyttig, fräsch och god sallad som passar fint på julbordet. 

10 Energifördelning per portion
  • 179 kcal

    Kalorier

  • 13 gram

    Fett

  • 4 gram

    Protein

  • 7 gram

    Kolhydrater

Bli plusmedlem idag!

  • 3000 näringsberäknade recept

  • Gå ner i vikt i egen takt

  • Personlig rådgivning

  • Färdiga kostscheman

Gå ner i vikt snabbt och enkelt med Matdagboken - Över 70 olika veckomenyer. LCHF, LCLC, GI, Paleo, Medelhavskost, Periodisk Fasta, 5:2-dieten, kaloriräkning m.fl

Beställ
PLUS-medlemskap från 59:- / månad.
Du måste vara plusmedlem för att få lov att se ingredienserna till det här receptet

Gör så här

  1. Skär kålen i tunna strimlor och lägg i en bunke. Häll över olivolja, äppelcidervinäger och honung. Blanda väl med händerna. Lägg upp kålen på ett serveringsfat.
  2. Ta ut kärnorna från granatäpplet och hacka valnötterna grovt. Dela äpplet, kärna ur och skär i tunna skivor. Fördela granatäpplekärnor, äpple och valnötter ovanpå grönkålen.
  3. Smula slutligen ädelosten över kålsalladen. Strö över flingsalt och svartpeppar.
Serveringstips

Servera som en del av buffé på julbord, alternativt gör större portioner och komplettera med exempelvis grillad kyckling för en komplett måltid. 

Näringsvärden baserat på en portion

Energifördelning Energifördelning
Fett Fett
Kalorier Kalorier
Övriga ämnen Övriga ämnen
Vitaminer och mineraler Vitaminer och mineraler

Kommentarer

  1. Ingen har kommenterat detta receptet.