icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Recept

Grönkålssallad med granatäpple

5 1 röst
1 st
20 min
Skriv ut

Ljummen sallad med grönkål, brysselkål och granatäpplekärnor. 

Energifördelning per portion
  • 318 kcal

    Kalorier

  • 25 gram

    Fett

  • 8 gram

    Protein

  • 13 gram

    Kolhydrater

Du måste vara plusmedlem för att få lov att se ingredienserna till det här receptet

Gör så här

  1. Strimla grönkålen fint och lägg på en ugnsplåt. Ringla över olivoljan. Strö över flingsalt och peppar. Ställ in ca 10 minuter i 150 graders ugn. Rör om en gång under tiden kålen är i ugnen.
  2. Koka brysselkålen ca 5 minuter. Känn efter med en sticka så de är klara. De får gärna ha lite tuggmotstånd.
  3. Lägg grönkålen på ett stort serveringsfat. Skiva brysselkålen och lägg denna ovanpå. Skiva avokadon och fördela ovanpå kålen. Toppa med granatäpplekärnor och pumpafrön.
Serveringstips

Passar bra till rökt fisk, så som lax eller makrill. 

Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden

Kommentarer

  1. 2 januari 2020 14:33
    5 5

    Fräsch!