icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Grönkålschips

5 3 röster
4 st
15 min
Skriv ut

Hälsosamma och supergoda chips av grönkål. Chipsen gör du enkelt och snabbt i ugnen. Just grönkålschips är en av mina favoriter!

2 Energifördelning per portion
  • 123 kcal

    Kalorier

  • 10 gram

    Fett

  • 2 gram

    Protein

  • 4 gram

    Kolhydrater

Bli plusmedlem idag!

  • 3000 näringsberäknade recept

  • Gå ner i vikt i egen takt

  • Personlig rådgivning

  • Färdiga kostscheman

Gå ner i vikt snabbt och enkelt med Matdagboken - Över 70 olika veckomenyer. LCHF, LCLC, GI, Paleo, Medelhavskost, Periodisk Fasta, 5:2-dieten, kaloriräkning m.fl

Beställ
PLUS-medlemskap från 39:- / månad.

Gör så här

  1. Dela 4-5 grönkålsblad i mindre bitar och lägg i en skål.
  2. Tillsätt olja och salt och blanda.
  3. Lägg upp på på en plåt med baklpåtspapper och in i ugen på 200 grader ca 7-10 min tills chipsen är krispiga och ser färdiga ut.
  4. Servera grönkålschipsen som de är eller med lite dippa.
Variationstips

Gillar du stark mat tillsätt lite chili med olivoljan så har du heta grönkålschips.

Serveringstips

Servera grönkålschipsen som de är eller tillsammans med lite dippa.

Näringsvärden baserat på en portion

Energifördelning Energifördelning
Fett Fett
Kalorier Kalorier
Övriga ämnen Övriga ämnen
Vitaminer och mineraler Vitaminer och mineraler

Kommentarer

  1. 11 juli 2018 16:03
    5 5

    Supergott och enkelt till fredagsmyset! smiley

  2. 18 juli 2018 19:05
    5 5
  3. 5 februari 2019 11:33
    5 5

    FANTASTISKT gott! Har däremot hittat en bättre temperatur som inte alls bränner bladen. Kör på 150°C i nedre delen av ugnen och en lite längre stund. Då bränns inget och HELA bladet hinner bli torrt, sprött och underbart!

    Senast uppdaterad 5 februari 2019 11:35

  4. 5 februari 2019 11:50
    5 5

    Justja, glömde att säga att man kan använda grönkålsstammarna sedan också så slipper vi matsvinnet. Häll olivolja i en varm panna. Klipp ner stammarna som blivit över från grönkålschipsen i ca 0,5 cm i pannan. Ta vitlökspuré, ca 1 tsk. Örtsalt och peppar efter eget tycke. Stek på hög värme tills allt får lite färg och stammarna mjuknat en aning, men fortfarande har ett knapert inre. Lägg upp på tallrik och strö lite riven parmesan över om du vill. Så supergott tillsammans med baconlindad halloumi, bra LCHF-lunch!

    Senast uppdaterad 5 februari 2019 11:51