icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Grekiska färsbiffar med ugnsrostade grönsaker

0 röster
0 st
40 min
Skriv ut

Färsbiffar som smaksatts med oregano, basilika och dill serveras med ugnsrostade grönsaker. 

Energifördelning per portion
  • 533 kcal

    Kalorier

  • 33 gram

    Fett

  • 30 gram

    Protein

  • 25 gram

    Kolhydrater

Bli plusmedlem idag!

  • 3000 näringsberäknade recept

  • Gå ner i vikt i egen takt

  • Personlig rådgivning

  • Färdiga kostscheman

Gå ner i vikt snabbt och enkelt med Matdagboken - Över 70 olika veckomenyer. LCHF, LCLC, GI, Paleo, Medelhavskost, Periodisk Fasta, 5:2-dieten, kaloriräkning m.fl

Beställ
PLUS-medlemskap från 39:- / månad.

Gör så här

  1. Lägg färsen i en stor skål. Tillsätt finhackad lök, pressad vitlök, salt, persilja, basilika och oregano. Blanda väl och forma till två biffar.
  2. Stek biffarna i stekjärn ca 7 minuter på varje sida.
  3. Skala morot och palsternacka. Skär i stavar och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Pensla med olivolja och krydda med salt. Ställ in i 200 graders ugn ca 20-30 minuter. Känn efter med en sticka så grönsakerna är mjuka.
  4. Servera de ugnsrostade grönsakerna tillsammans med färsbiffarna.
Variationstips

Blandfärsen kan bytas ut mot annan färs. 

Näringsvärden baserat på en portion

Energifördelning Energifördelning
Fett Fett
Kalorier Kalorier
Övriga ämnen Övriga ämnen
Vitaminer och mineraler Vitaminer och mineraler

Kommentarer

  1. Ingen har kommenterat detta receptet.