icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Recept

Grekisk köttfärsgratäng

0 röster
0 st
45 min
Skriv ut

Enkel köttfärsgratäng med smak av spenat, fetaost, oliver och tomat. 

Energifördelning per portion
  • 528 kcal

    Kalorier

  • 40 gram

    Fett

  • 38 gram

    Protein

  • 4 gram

    Kolhydrater

Du måste vara plusmedlem för att få lov att se ingredienserna till det här receptet

Gör så här

  1. Fräs spenatbladen i omgångar hastigt i en stekpanna med smör. Ställ åt sidan för att svalna något.
  2. Lägg färsen i en stor bunke. Tillsätt finhackad purjolök, pressad vitlök, skal från citronen, oregano salt och peppar. Bland allt väl.
  3. Smula fetaosten grovt i något större bitar. Blanda ner spenaten och fetaosten i färsblandningen. Tryck därefter ut färsen i en ugnssäker form som är ca 20x30 cm.
  4. Dela tomaterna på mitten och fördela dessa samt oliverna över färsen. Riv osten och fördela jämnt över gratängen.
  5. Ställ in i 175 grader varmluftsugn ca 30 minuter.
Variationstips

Blandfärsen kan byts ut mot annan färs, exempelvis lamm, kyckling eller vegetarisk. 

Serveringstips

Med en sallad

Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden

Kommentarer

  1. Ingen har kommenterat detta receptet.