Grekisk köttfärsgratäng
Bli plusmedlem idag!
-
3000 näringsberäknade recept
-
Gå ner i vikt i egen takt
-
Personlig rådgivning
-
Färdiga kostscheman
Gå ner i vikt snabbt och enkelt med Matdagboken - Över 70 olika veckomenyer. LCHF, LCLC, GI, Paleo, Medelhavskost, Periodisk Fasta, 5:2-dieten, kaloriräkning m.fl
BeställPLUS-medlemskap från 39:- / månad.
Gör så här
- Fräs spenatbladen i omgångar hastigt i en stekpanna med smör. Ställ åt sidan för att svalna något.
- Lägg färsen i en stor bunke. Tillsätt finhackad purjolök, pressad vitlök, skal från citronen, oregano salt och peppar. Bland allt väl.
- Smula fetaosten grovt i något större bitar. Blanda ner spenaten och fetaosten i färsblandningen. Tryck därefter ut färsen i en ugnssäker form som är ca 20x30 cm.
- Dela tomaterna på mitten och fördela dessa samt oliverna över färsen. Riv osten och fördela jämnt över gratängen.
- Ställ in i 175 grader varmluftsugn ca 30 minuter.
Blandfärsen kan byts ut mot annan färs, exempelvis lamm, kyckling eller vegetarisk.
ServeringstipsMed en sallad
Näringsvärden baserat på en portion
Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden.
Bli medlem
Energifördelning
Fett
Kalorier
Övriga ämnen
Vitaminer och mineraler
Gjorde den med kycklingfärs.Litet mer vitlök än receptet gör den mer grekisk.