icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Recept

Gräddstuvad brysselkål

0 röster
0 st
20 min
Skriv ut
Dudergott tillbehör som passar bra istället för stuvad potatis eller stuvade makaroner!
Energifördelning per portion
  • 488 kcal

    Kalorier

  • 47 gram

    Fett

  • 7 gram

    Protein

  • 8 gram

    Kolhydrater

Gör så här

  1. Putsa brysselkålen, och lägg i en kastrull med vatten. Låt brysselkålen sjuda i lättsaltat vatten tills den mjuknar.
  2. Blanda grädde, salt och peppar med philadelphiaosten.
  3. Häll av kokvattnet och ställ tillbaka kastrullen på spisen.
  4. Rör ner gräddblandningen och låt sjuda upp på svag värme under omrörning ett par minuter.
  5. Servera!
Variationstips

Det blir ännu godare om man gratinerar hela rätten några minuter innan servering. Strö isåfall på lite ost innan du ställer in det i ugnen.

Serveringstips

Passar bra till fisk och kött!

Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden

Kommentarer

  1. Ingen har kommenterat detta receptet.