icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Recept

Fylld paprika med kyckling och blomkål

5 1 röst
1 st
30 min
Skriv ut

Trevlig rätt som passar lika bra både till vardags och helg.
 

Energifördelning per portion
  • 312 kcal

    Kalorier

  • 13 gram

    Fett

  • 37 gram

    Protein

  • 7 gram

    Kolhydrater

Du måste vara plusmedlem för att få lov att se ingredienserna till det här receptet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 190 grader.
  2. Skölj paprika, kärna ur och skär i halvor.
  3. Smörj en ugnsfast form i olja och lägg ned paprikahalvorna och ställ sedan åt sidan.
  4. Skala och hacka vitlök och stek sedan upp på medelhög värme tillsammans med kycklingfärsen tills den är helt genomstekt. Krydda med salt, peppar och oregano.
  5. Sätt in paprikan mitt i ugnen och låt gräddas ca 5 minuter. Ta sedan ut paprikahalvorna och fyll dem med kycklingfärsen.
  6. Riv blomkål och ost, blanda samman och lägg sedan på som topping över paprikan.
  7. Ugnsgrädda paprikan i ca 5-10 minuter tills den blivit gyllenbrun.
  8. Smaklig måltid!
Variationstips

Byt enkelt ut kycklingen mot vegofärs för ett helvegetariskt alternativ.

Serveringstips

Servera gärna med lite färska örter.

Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden

Kommentarer

  1. 9 oktober 2020 13:01
    5 5