icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Recept

Fiskgryta med saffran och aioli

0 röster
0 st
30 min
Skriv ut

Underbart god fiskgryta med smak av saffran och vitllök.

 

Energifördelning per portion
  • 584 kcal

    Kalorier

  • 45 gram

    Fett

  • 33 gram

    Protein

  • 10 gram

    Kolhydrater

Du måste vara plusmedlem för att få lov att se ingredienserna till det här receptet

Gör så här

  1. Strimla purjolök, vitlök, paprik och fänkål fint. Fräs i smör i en stor gryta ett par minuter.
  2. Tillsätt kryddor, vinäger, krossade tomater och fiskbuljong. Låt koka 15 minuter.
  3. Vänd ner grädden och låt koka ytterligare 5 minuter.
  4. Lägg ner fiskfilén och låt grytan sjuda ytterligare 5 minuter.
  5. Tillsätt därefter de tinade skaldjuren. Värm upp ett par minuter och servera direkt!
  6. Tillsätt en klick aioli i varje tallrik precis innan servering.
Variationstips

Välj bort aiolin för ett magrare alternativ. 

Vanlig grädde kan bytas ut mot kokosgrädde eller ett växtbaserat alternativ utifrån önskad kosthållning. 

 

Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden

Kommentarer

  1. Ingen har kommenterat detta receptet.