icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Fiskgryta med kokosmjölk och lime

0 röster
0 st
30 min
Skriv ut

En mustig gryta med smak smak av lime, chili, kokos och krossad tomat. 

4 Energifördelning per portion
  • 646 kcal

    Kalorier

  • 31 gram

    Fett

  • 31 gram

    Protein

  • 55 gram

    Kolhydrater

Bli plusmedlem idag!

  • 3000 näringsberäknade recept

  • Gå ner i vikt i egen takt

  • Personlig rådgivning

  • Färdiga kostscheman

Gå ner i vikt snabbt och enkelt med Matdagboken - Över 70 olika veckomenyer. LCHF, LCLC, GI, Paleo, Medelhavskost, Periodisk Fasta, 5:2-dieten, kaloriräkning m.fl

Beställ
PLUS-medlemskap från 39:- / månad.

Gör så här

  1. Skär fisken i 3 cm kuber. Lägg i en stor skål. Skölj en limefrukt och finriv skalet samt pressa ner all saft över fisken. Tillsätt 0,5 tsk salt, svartpeppar och blanda väl. Låt stå i kyl under tiden grytan tillagas.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och tärna moroten i små fina tärningar. Kärna ur paprikan, strimla och fintärna. Kärna ur och finhacka chilin.
  3. Fräs lök, vitlök, morot, chili och spiskummin i en stor gryta. Fräs ca 5 minuter. Tillsätt paprika samt paprikapulver och fräs ytterligare en minut.
  4. Bland ner kokosmjölk och krossad tomat i grytan. Sjud under lock ca 15 minuter.
  5. Vänd till sist ner fisken samt limesaften den legat i i grytan. Låt sjuda 3-5 minuter till fisken är genomkokt. Smaka av med salt.
  6. Koka riset enligt anvisning.
  7. Servera fiskgrytan med grovhackad koriander, limeklyftor och ris.
Serveringstips

Med ris alternativt blomkålsris. 

Näringsvärden baserat på en portion

Energifördelning Energifördelning
Fett Fett
Kalorier Kalorier
Övriga ämnen Övriga ämnen
Vitaminer och mineraler Vitaminer och mineraler

Kommentarer

  1. Ingen har kommenterat detta receptet.