icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Fiskgryta med kokosmjölk och lime

0 röster
0 st
30 min
Skriv ut

En mustig gryta med smak smak av lime, chili, kokos och krossad tomat. 

Energifördelning per portion
  • 646 kcal

    Kalorier

  • 31 gram

    Fett

  • 31 gram

    Protein

  • 55 gram

    Kolhydrater

Du måste vara plusmedlem för att få lov att se ingredienserna till det här receptet

Gör så här

  1. Skär fisken i 3 cm kuber. Lägg i en stor skål. Skölj en limefrukt och finriv skalet samt pressa ner all saft över fisken. Tillsätt 0,5 tsk salt, svartpeppar och blanda väl. Låt stå i kyl under tiden grytan tillagas.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och tärna moroten i små fina tärningar. Kärna ur paprikan, strimla och fintärna. Kärna ur och finhacka chilin.
  3. Fräs lök, vitlök, morot, chili och spiskummin i en stor gryta. Fräs ca 5 minuter. Tillsätt paprika samt paprikapulver och fräs ytterligare en minut.
  4. Bland ner kokosmjölk och krossad tomat i grytan. Sjud under lock ca 15 minuter.
  5. Vänd till sist ner fisken samt limesaften den legat i i grytan. Låt sjuda 3-5 minuter till fisken är genomkokt. Smaka av med salt.
  6. Koka riset enligt anvisning.
  7. Servera fiskgrytan med grovhackad koriander, limeklyftor och ris.
Serveringstips

Med ris alternativt blomkålsris. 

Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden

Kommentarer

  1. Ingen har kommenterat detta receptet.