Fiskgryta med kokosmjölk och lime
Bli plusmedlem idag!
-
3000 näringsberäknade recept
-
Gå ner i vikt i egen takt
-
Personlig rådgivning
-
Färdiga kostscheman
Gå ner i vikt snabbt och enkelt med Matdagboken - Över 70 olika veckomenyer. LCHF, LCLC, GI, Paleo, Medelhavskost, Periodisk Fasta, 5:2-dieten, kaloriräkning m.fl
BeställPLUS-medlemskap från 39:- / månad.
Gör så här
- Skär fisken i 3 cm kuber. Lägg i en stor skål. Skölj en limefrukt och finriv skalet samt pressa ner all saft över fisken. Tillsätt 0,5 tsk salt, svartpeppar och blanda väl. Låt stå i kyl under tiden grytan tillagas.
- Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och tärna moroten i små fina tärningar. Kärna ur paprikan, strimla och fintärna. Kärna ur och finhacka chilin.
- Fräs lök, vitlök, morot, chili och spiskummin i en stor gryta. Fräs ca 5 minuter. Tillsätt paprika samt paprikapulver och fräs ytterligare en minut.
- Bland ner kokosmjölk och krossad tomat i grytan. Sjud under lock ca 15 minuter.
- Vänd till sist ner fisken samt limesaften den legat i i grytan. Låt sjuda 3-5 minuter till fisken är genomkokt. Smaka av med salt.
- Koka riset enligt anvisning.
- Servera fiskgrytan med grovhackad koriander, limeklyftor och ris.
Med ris alternativt blomkålsris.
Näringsvärden baserat på en portion
Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden.
Bli medlem
Energifördelning
Fett
Kalorier
Övriga ämnen
Vitaminer och mineraler
Logga in för att skriva en kommentar.
Kommentarer
- Ingen har kommenterat detta receptet.