Du måste vara plusmedlem för att få lov att se ingredienserna till det här receptet
Gör så här
- Skär fisken i 3 cm kuber. Lägg i en stor skål. Skölj en limefrukt och finriv skalet samt pressa ner all saft över fisken. Tillsätt 0,5 tsk salt, svartpeppar och blanda väl. Låt stå i kyl under tiden grytan tillagas.
- Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och tärna moroten i små fina tärningar. Kärna ur paprikan, strimla och fintärna. Kärna ur och finhacka chilin.
- Fräs lök, vitlök, morot, chili och spiskummin i en stor gryta. Fräs ca 5 minuter. Tillsätt paprika samt paprikapulver och fräs ytterligare en minut.
- Bland ner kokosmjölk och krossad tomat i grytan. Sjud under lock ca 15 minuter.
- Vänd till sist ner fisken samt limesaften den legat i i grytan. Låt sjuda 3-5 minuter till fisken är genomkokt. Smaka av med salt.
- Koka riset enligt anvisning.
- Servera fiskgrytan med grovhackad koriander, limeklyftor och ris.
Med ris alternativt blomkålsris.
Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden
Logga in för att skriva en kommentar.
Kommentarer
- Ingen har kommenterat detta receptet.