icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Recept

Fiskgratäng med västerbottenost

0 röster
0 st
40 min
Skriv ut

Enkel fiskgratäng med västerbottenost och fänkål. 

Energifördelning per portion
  • 559 kcal

    Kalorier

  • 28 gram

    Fett

  • 42 gram

    Protein

  • 29 gram

    Kolhydrater

Du måste vara plusmedlem för att få lov att se ingredienserna till det här receptet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Ansa och finstrimla fänkålen. Lägg därefter i en ugnssäker form och häll på en deciliter vatten. Ställ in formen i ugnen ca 15 minuter.
  3. Skala potatisen och lägg ner i en stor kastrull. Koka mjuk i vatten. Bryt broccolin i mindre buketter och låt koka några minuter tillsammans med potatisen.
  4. Skär torsken i bitar och fördela därefter jämnt över fänkålen. Krydda med salt och peppar.
  5. Blanda creme fraiche med finriven ost och fördela över fisk och fänkål. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
  6. Servera tillsammans med potatis och broccoli.
Variationstips

Byt ut torsken mot sej eller lax.

Serveringstips

Med en salld eller gröna ärtor. 

Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden

Kommentarer

  1. Ingen har kommenterat detta receptet.