icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Fiskgratäng med västerbottenost

4 1 röst
1 st
40 min
Skriv ut

Enkel fiskgratäng med västerbottenost och fänkål. 

4 Energifördelning per portion
  • 559 kcal

    Kalorier

  • 28 gram

    Fett

  • 42 gram

    Protein

  • 29 gram

    Kolhydrater

Bli plusmedlem idag!

  • 3000 näringsberäknade recept

  • Gå ner i vikt i egen takt

  • Personlig rådgivning

  • Färdiga kostscheman

Gå ner i vikt snabbt och enkelt med Matdagboken - Över 70 olika veckomenyer. LCHF, LCLC, GI, Paleo, Medelhavskost, Periodisk Fasta, 5:2-dieten, kaloriräkning m.fl

Beställ
PLUS-medlemskap från 59:- / månad.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Ansa och finstrimla fänkålen. Lägg därefter i en ugnssäker form och häll på en deciliter vatten. Ställ in formen i ugnen ca 15 minuter.
  3. Skala potatisen och lägg ner i en stor kastrull. Koka mjuk i vatten. Bryt broccolin i mindre buketter och låt koka några minuter tillsammans med potatisen.
  4. Skär torsken i bitar och fördela därefter jämnt över fänkålen. Krydda med salt och peppar.
  5. Blanda creme fraiche med finriven ost och fördela över fisk och fänkål. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
  6. Servera tillsammans med potatis och broccoli.
Variationstips

Byt ut torsken mot sej eller lax.

Serveringstips

Med en salld eller gröna ärtor. 

Näringsvärden baserat på en portion

Energifördelning Energifördelning
Fett Fett
Kalorier Kalorier
Övriga ämnen Övriga ämnen
Vitaminer och mineraler Vitaminer och mineraler

Kommentarer

  1. 3 november 2020 17:27
    4 5

    Enkelt och gott. Jag serverade bara kokt potatis till