icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Recept

Fiskgratäng med blomkålsmos

5 2 röster
2 st
45 min
Skriv ut

Supergod och enkel hemlagad fiskgratäng med smak av citron, dill och dijon. Vi har bytt ut potatismoset mot blomkålsmos. 

Energifördelning per portion
  • 459 kcal

    Kalorier

  • 31 gram

    Fett

  • 32 gram

    Protein

  • 9 gram

    Kolhydrater

Du måste vara plusmedlem för att få lov att se ingredienserna till det här receptet

Gör så här

  1. Lägg de tinade torskfileérna i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar.
  2. Fräs finhackad lök och pressad vitlök i smör. Fräs till löken blir mjuk. Tillsätt därefter kokosgrädde, dijon, pressad citron samt skal och dill. Låt sjuda upp och häll därefter såsen över fisken.
  3. Dela blomkålen i mindre bitar. Koka upp och låt sjuda tills den är mjuk. Känn efter med en sticka. Häll sedan av vattnet och kör med mixer till mos. Smaka av med salt och peppar.
  4. Spritsa eller bred ut moset över gratängen.
  5. Smält smör och ringla sedan detta över gratäng och mos. Grädda i 175 graders ugn ca 20 minuter. Höj värmen till 225 med grilleffekt och låt gratängen stå ytterligare fem minuter.
Variationstips

Byt ut blomkålsmoset mot potatismos. 

Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden

Kommentarer

  1. 11 februari 2020 18:36
    5 5

    Det var en fantastiskt god fiskgratäng.

  2. 12 februari 2020 09:37
    5 5