icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Recept

Currygryta med kyckling och blomkål

0 röster
0 st
25 min
Skriv ut

Enkel och  snabblagad currykycklinggryta med blomkål som bjuder på fina smaker!

Energifördelning per portion
  • 516 kcal

    Kalorier

  • 32 gram

    Fett

  • 39 gram

    Protein

  • 11 gram

    Kolhydrater

Du måste vara plusmedlem för att få lov att se ingredienserna till det här receptet

Gör så här

  1. Strimla kyckling och paprika, samt dela blomkålen i små buketter. Skala och hacka löken.
  2. Hetta upp kokosoljan i en stekgryta. Tillsätt kyckling och stek runt om till den får fin färg. Lägg därefter åt sidan.
  3. Vänd ner hackad lök, pressad vitlök, curry och finriven ingefära i grytan. Låt fräsa tills löken blir mjuk. Tillsätt därefter blomkålsbuketter och paprika. Låt fräsa ytterligare fem minuter.
  4. Vänd ner kyckling, kokosmjölk, sambal oelek i grytan. Rör runt och låt allt bli varmt.
  5. Smaka av och krydda därefter med salt och mer kryddor. Servera tillsammans med en grönsallad.
Variationstips

Kokosoljan kan bytas ut mot annan olja alternativt smör. 

Serveringstips

Med en grönsallad. 

Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden

Kommentarer

  1. Ingen har kommenterat detta receptet.