icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Recept

Brysselkål med bacon i ugn

0 röster
0 st
25 min
Skriv ut

Brysselkål och bacon är två livsmedel som passar väligt bra tillsammans. Vill du köra helt vegetariskt kan du byta ut bacon till t.ex hackade soltorkade tomater.

Energifördelning per portion
  • 266 kcal

    Kalorier

  • 18 gram

    Fett

  • 11 gram

    Protein

  • 9 gram

    Kolhydrater

Du måste vara plusmedlem för att få lov att se ingredienserna till det här receptet

Gör så här

  1. Ansa brysselkålen och lägg i en ugnsfast form. Blanda i olivoljan, salt och peppra.
  2. Stek bysselkålen i ugen ca 20 minuter.
  3. Klipp bacon i små portionsbitar, stek i en stekpanna och häll bort fettet.
  4. Ta ut brysselkålen från ugnen och bland i det stekta baconet. Servera!
Variationstips

Strö över ost och låt gå med i ugen. Eller strö över pamesanost, väldigt gott!

Serveringstips

Servera som det är eller som tillbehör.

Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden

Kommentarer

  1. Ingen har kommenterat detta receptet.