icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Recept

Boeuf Bourguignon

0 röster
0 st
180 min
Skriv ut

Smakrik långkokt gryta på högrev. 

Energifördelning per portion
  • 512 kcal

    Kalorier

  • 31 gram

    Fett

  • 44 gram

    Protein

  • 6 gram

    Kolhydrater

Du måste vara plusmedlem för att få lov att se ingredienserna till det här receptet

Gör så här

  1. Skär bort hinnor frön köttet och skär därefter i ca 2x2 cm stora bitar. Bryn därefter i smör och häll sedan över i en stor stekgryta.
  2. Skala och klyfta den gula löken och bryn även denna i smör. Vänd därefter ner i grytan.
  3. Tillsätt tomatpuré, pressad vitlök, salt, svartpeppar, timjan, lagerblad och buljong. Häll på vatten, vin och soja och låt därefter grytan puttra på svag värme ca 2 - 2,5 timme.
  4. Skiva och tärna fläsket. Stek och häll därefter upp i en tallrik. Dela svampen i mindre bitar och stek även denna. Skala löken och stek på svag värme.
  5. Vänd ner fläsk, champinjoner och schalottenlök i grytan och låt sjuda med de sista tio minuterna.
  6. Servera med kokt potatis, kokt ris eller någon annan grönsak eller rotfrukt.
Variationstips

Byt ut smöret mot ghee, koko- eller annan olja. 

Serveringstips

Välj mellan kokt potatis, kokt jordärtskocka eller kokt ris. 

Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden

Kommentarer

  1. Ingen har kommenterat detta receptet.