icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Recept

Blomkålstortilla

5 1 röst
1 st
30 min
Skriv ut

En version av den spanska potatistortillan, här med blomkål istället. 

Energifördelning per portion
  • 479 kcal

    Kalorier

  • 38 gram

    Fett

  • 23 gram

    Protein

  • 8 gram

    Kolhydrater

Du måste vara plusmedlem för att få lov att se ingredienserna till det här receptet

Gör så här

  1. Dela blomkålen i buketter och lägg ner i en kastrull. Täck med vatten och och låt sjuda under lock på medel värme ca 10–15 minuter. Häll därefter av vattnet och skär blomkålen 0,5 cm tunna skivor.
  2. Hacka den gula löken och stek mjuk i lite olivolja. Tillsätt därefter pressad vitlök och blomkål. Stek ytterligare någon minut.
  3. Vispa äggen i en bunke och tillsätt salt och peppar. Vänd ner den stekta löken och blomkålen. Blanda väl.
  4. Hetta upp den återstående olivoljan i samma stekpanna. Häll ner ägg- och grönsaksblandningen och låt steka ca 5 minuter eller tills kanterna sätter sig. Lägg en stor tallrik eller ett fat över stekpannan och vänd på den. Lägg tillbaka tortillan i stekpannan och stek den andra sidan i 3-5 minuter.
  5. Servera varm eller kall tillsammans med en sallad.
Serveringstips

Men en blandas sallad. 

Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden

Kommentarer

  1. 21 juli 2021 22:49
    5 5