icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Recept

Blomkålsrisotto med svamp

0 röster
0 st
30 min
Skriv ut

En god och krämig svamprisotto där ris byts ut mot blomkål för att minska på kolhydraterna och öka näringsinnehållet.
 

Energifördelning per portion
  • 310 kcal

    Kalorier

  • 20 gram

    Fett

  • 19 gram

    Protein

  • 11 gram

    Kolhydrater

Du måste vara plusmedlem för att få lov att se ingredienserna till det här receptet

Gör så här

  1. Riv blomkålen och lägg i en skål åt sidan.
  2. Skiva champinjoner och skär upp lök och vitlök och stek upp på medelhög värme i hälften av oljan.
  3. Blanda ner riven blomkål med champinjoner och lök i pannan och fräs ihop ett par minuter.
  4. Tillsätt grönsaksbuljong och vatten och rör runt i pannan. Låt puttra ca 10 minuter.
  5. Tillsätt grädde, riven parmesanost och resten av oljan. Smaka av med salt och peppar. Låt sedan risotton puttra på svag värme under lock i 1-2 minuter.
Variationstips

Champinjoner byts enkelt ut mot kantareller.

Serveringstips

Toppa med fördel med riven parmesan, champinjon och färsk persilja.

Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden

Kommentarer

  1. Ingen har kommenterat detta receptet.