icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Recept

Blomkålsrisotto med parmesan och svamp

0 röster
0 st
30 min
Skriv ut

Ett alternativ till den traditionella risotton med färre kolhydrater. Istället för vanligt ris använder vi blomkål. 

Energifördelning per portion
  • 437 kcal

    Kalorier

  • 36 gram

    Fett

  • 14 gram

    Protein

  • 10 gram

    Kolhydrater

Du måste vara plusmedlem för att få lov att se ingredienserna till det här receptet

Gör så här

  1. Kör blomkålen till ris i en mixer, alternativt riv på grövsta sidan av ett rivjärn.
  2. Finhacka löken. Fräs denna i en stor stekpanna i rikligt med smör ca 5 minuter. Tillsätt därefter blomkålsriset och fräs ytterligare 5 minuter. Rör om då och då.
  3. Tillsätt därefter grädde samt äppelcidervinäger. Låt sjuda ca 10 minuter till vätskan kokat in. Tillsätt finriven parmesanost mot slutet och blanda väl. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skiva svampen och stek gyllene tillsammans med vitlök. Salta och peppra.
  5. Lägg upp risotton på tallrikar och toppa med svampen.
Variationstips

Champinjonerna kan bytas ut mot kantareller eller annan svamp. 

Rätten går även att komplettera med en köttbit eller kyckling för att öka proteinmängden. 

Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden

Kommentarer

  1. Ingen har kommenterat detta receptet.