icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Recept

Blomkålspizza med grön topping

5 1 röst
1 st
40 min
Skriv ut

Vegetarisk pizza med en botten gjord av blomkål, ägg och ost. Ett gott, nyttigt och trevligt alternativ till vanlig bröd-pizza!

Energifördelning per portion
  • 375 kcal

    Kalorier

  • 22 gram

    Fett

  • 21 gram

    Protein

  • 17 gram

    Kolhydrater

Du måste vara plusmedlem för att få lov att se ingredienserna till det här receptet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Riv blomkålen på grövsta sidan av ett rivjärn alternativt kör i matberedare så den blir finfördelad. Tillsätt ägg samt mozzarella och kör till en jämn smet. Smaka av med salt och peppar.
  2. Lägg en ugnsplåt med bakplåtspapper och bred ut blomkålssmeten ovanpå. Grädda i 20 minuter, ta sedan ut och ställ åt sidan.
  3. Höj ugnen till 200 grader. Hacka basilikan och blanda med de krossade tomaterna. Smaka av med salt och peppar.
  4. Bred tomaterna ovanpå blomkålsbottnen. Skiva löken, dela kronärtskockorna, grillad paprika och körsbärstomater. Fördela över bottnen. Strö över riven ost och oregano. Grädda ca 10 min i ugn, eller till osten blivit gyllene.
Variationstips

Byt ut topping efter tycke och smak. 

Serveringstips

Med en pizzasallad.

Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden

Kommentarer

  1. 13 december 2020 12:28
    5 5