icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Recept

Blomkålsjambalaya

0 röster
0 st
40 min
Skriv ut

En variant av jambalaya där vi ersatt riset med blomkålsris. 

Energifördelning per portion
  • 271 kcal

    Kalorier

  • 17 gram

    Fett

  • 13 gram

    Protein

  • 13 gram

    Kolhydrater

Du måste vara plusmedlem för att få lov att se ingredienserna till det här receptet

Gör så här

  1. Skala löken och hacka denna samt champinjoner och chili fint. Skär korvarna i drygt centimeter stora kuber. Fräs hälften av korven i en stekpanna tillsammans med lök, chili och champinjoner. Tillsätt pressad vitlök och finhackad paprika när lök och svamp fått lite färg. Stek tills paprikan mjuknar något. Lägg därefter grönsaksblandningen i en stor skål eller bunke.
  2. Lägg ner resten av korven i stekpannan. Riv blomålen på grövsta sidan av ett rivjärn och vänd ner i stekpannan tillsammans med chorizon. Stek på medel värme tills blomkålsriset mjuknar något. Tillsätt eventuellt lite vatten om blomkålsriset vill fastna i stekpannan. Krydda med salt och paprikapulver.
  3. Vänd ner blomkålsriset i bunken och blanda allt väl. Lägg upp på tallrik och servera tillsammans med coctailtomater.
Variationstips

Korven går att byta ut mot annan korv alternativ andra proteinkällor så som kyckling, kassler, skinka, räkor och andra skaldjur. 

Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden

Kommentarer

  1. Ingen har kommenterat detta receptet.