icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Recept

Blomkålsgratäng

4 1 röst
1 st
30 min
Skriv ut

Krämig och len blomkålsgratäng med färskost och grädde. 

Energifördelning per portion
  • 622 kcal

    Kalorier

  • 55 gram

    Fett

  • 18 gram

    Protein

  • 10 gram

    Kolhydrater

Du måste vara plusmedlem för att få lov att se ingredienserna till det här receptet

Gör så här

  1. Dela blomkålen i stora buketter. Koka upp lättsaltat vatten och häll ner blomkålsbuketterna. Låt koka i ca 5 min till de mjuknar. Känn efter med en sticka. Häll därefter bort vattnet.
  2. Blanda grädde, färskost och pressad vitlök i en kastrull. Koka upp under omrörning. Tillsätt ost när såsen börjar tjockna, men spara lite till garnering. Smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg blomkålsbuketter och strimlad purjolök i en ugnsfast form. Häll såsen över blomkålen och strö ost ovanpå gratängen. Tillaga mitt i ugnen i ca 20 min på 200°. Ta ut och låt gratängen svalna lite innan servering.
Variationstips

Välj en färskorst med smak

Serveringstips

Till valfri proteinkälla, ex fisk kött eller kyckling.

Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden

Kommentarer

  1. 15 juni 2021 12:45
    4 5