icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Recept

Blomkåls och purjolökssoppa med getost

0 röster
0 st
30 min
Skriv ut

Mild och god soppa med smak av blomkål, purjolök och getost.

Energifördelning per portion
  • 234 kcal

    Kalorier

  • 15 gram

    Fett

  • 11 gram

    Protein

  • 10 gram

    Kolhydrater

Du måste vara plusmedlem för att få lov att se ingredienserna till det här receptet

Gör så här

  1. Strimla purjolöken tunt och fräs i smör i en stor kastrull på medelvärme under omrörning. Stek tills den är mjuk men den ska inte ta färg.
  2. Dela blomkålen i ca 2 cm bitar och lägg ner i kastrullen med purjolök.
  3. Tillsätt grönsaksbuljongen och låt koka ca 10 minuter tills blomkålen är mjuk. Känn efter med en sticka.
  4. Tillsätt därefter osten och mixa soppan till jämn konsistens med en mixer. Smaka av med salt och peppar.
  5. Upplevs soppan för tjock går den att spä ut med mer vatten.
  6. Toppa med sesamfrön innan servering.
Serveringstips

Gott att toppa med knaperstekt bacon. 

Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden

Kommentarer

  1. Ingen har kommenterat detta receptet.