icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Bakad rotselleri med smör och parmesan

0 röster
0 st
70 min
Skriv ut

Supergott att servera istället för klyftpotatis till kött, fisk eller kyckling. 

Energifördelning per portion
  • 247 kcal

    Kalorier

  • 18 gram

    Fett

  • 6 gram

    Protein

  • 12 gram

    Kolhydrater

Du måste vara plusmedlem för att få lov att se ingredienserna till det här receptet

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader. Skölj rotsellerin väl och dela i större bitar. Lägg i en ugnsfast form och blanda med smält smör och salt. Baka i ugn ca 60 minuter.
  2. Skala och hacka den gula löken fint. Skala och pressa vitlöken.
  3. Bryn smör i en kastrull tills det blir gyllene. Lägg ner lök och vitlök och låt mjukna.
  4. Ta ut rotsellerin ur ugnen och skeda över det brynta smöret. Strö över riven parmesan innan servering.
Serveringstips

Servera som tillbehör till kyckling, kött eller fisk

Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden

Kommentarer

  1. Ingen har kommenterat detta receptet.