icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Recept

Bakad avokado med äggula och lax

0 röster
0 st
20 min
Skriv ut

Enkel förrätt som även fungerar bra på en buffé. 

Energifördelning per portion
  • 232 kcal

    Kalorier

  • 20 gram

    Fett

  • 9 gram

    Protein

  • 1 gram

    Kolhydrater

Du måste vara plusmedlem för att få lov att se ingredienserna till det här receptet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Dela avokadorna på mitten och ta bort kärnan. Gröp ur lite av fruktköttet och skär bort en del av avokadon undertill så att den står stadigt.
  3. Fördela därefter färskosten i avokadohalvorna. Knäck försiktigt ner äggulorna i halvorna. Lägg laxen lite vid sidan av gulan.
  4. Placera halvorna i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen ca 12 minuter, eller till äggulan har börjat stanna.
  5. Tag ut ur ugnen och strö över salt och klippt krasse. Låt svalna något innan servering.
Serveringstips

Som förrätt eller om en del av en buffé. 

Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden

Kommentarer

  1. Ingen har kommenterat detta receptet.