icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Baconlindad kyckling med vitlökssås

0 röster
0 st
40 min
Skriv ut

Baconlindad kyckling med rotfrukter och kall vilökssås. 

Energifördelning per portion
  • 539 kcal

    Kalorier

  • 31 gram

    Fett

  • 43 gram

    Protein

  • 18 gram

    Kolhydrater

Du måste vara plusmedlem för att få lov att se ingredienserna till det här receptet

Gör så här

  1. Halvera kycklingfileérna i på längden. Salta och peppra. Linda en baconskiva runt varje kycklingbit. Bryn runt om i en torr, het stekpanna till de får färg. Lägg därefter i en ugnsform och ställ in i ugn 225 graders ugn ca 10 minuter. Tag ut ur ungen och täck formen med folie.
  2. Skala och skär rotrukterna i bitar. Lägg i en ugnssäker form och häll över olivolja. Krydda med salt, peppar och timjan. Ställ in i 225 graders ugn ca 20 minuter. Plåten kan gå i samtidigt som kycklingen förutsatt att du har en varmluftsugn.
  3. Bland ihop turkisk yoghurt med majonnäs och pressad vitlök. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera till kycklingen och rotfrukterna.
Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden

Kommentarer

  1. Ingen har kommenterat detta receptet.