icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Asiatisk kycklingfärsgryta med böngroddar och lime

5 1 röst
1 st
30 min
Skriv ut

Lättlagad gryta med smak av ingefära, lime, chili och fisksås. 

4 Energifördelning per portion
  • 307 kcal

    Kalorier

  • 14 gram

    Fett

  • 35 gram

    Protein

  • 7 gram

    Kolhydrater

Bli plusmedlem idag!

  • 3000 näringsberäknade recept

  • Gå ner i vikt i egen takt

  • Personlig rådgivning

  • Färdiga kostscheman

Gå ner i vikt snabbt och enkelt med Matdagboken - Över 70 olika veckomenyer. LCHF, LCLC, GI, Paleo, Medelhavskost, Periodisk Fasta, 5:2-dieten, kaloriräkning m.fl

Beställ
PLUS-medlemskap från 39:- / månad.

Gör så här

  1. Lägg ner färsen i en stekgryta. Pressa ner vitlök och stek på medelvärme.
  2. Finhacka chili, strimla purjolöken fint, skala och riv ingefäran. Vänd ner ingredienserna i kycklingfärsen. Stek till färsen är torr.
  3. Häll ner soja, fisksås, kokosmjöl, skal och saft från lime samt böngroddar i kycklingfärsen. Rör runt och låt stå någon minut. Tag stekgrytan från värmen och vänd ner spenaten strax innan servering.
  4. Skölj shiratakinudlarna noga. Lägg ner hastigt i kokande vatten för att bli varma. Servera nudlarna till kycklingfärsgrytan.
Variationstips

Byt ut kycklingfärsen mot annan färs, exempelvis fläsk alternativt ett vegetariskt alternativ. 

Serveringstips

Med ris, risnudlar, shiratakinudlar alternativ sjögräsnudlar. 

Näringsvärden baserat på en portion

Energifördelning Energifördelning
Fett Fett
Kalorier Kalorier
Övriga ämnen Övriga ämnen
Vitaminer och mineraler Vitaminer och mineraler

Kommentarer

  1. 18 januari 2022 16:08
    5 5