icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Recept

Apelsinkyckling med chilitwist, sötpotatis pomme och rostad blomkålspure

0 röster
0 st
20 min
Skriv ut

Saftig kyckling med syrlig sås och lite hetta.

Energifördelning per portion
  • 484 kcal

    Kalorier

  • 15 gram

    Fett

  • 39 gram

    Protein

  • 38 gram

    Kolhydrater

Gör så här

  1. Stek kycklingen så att den får lite stekyta.
  2. Tvätta citronen och apelsinen. Riv skalet och kläm ur saften.
  3. Blanda ingredienserna till såsen i en vid kastrull och sjud upp.
  4. Smaka av med salt och peppar. Lägg ner kycklingbrösten i såsen och sjud 10-15 minuter.
  5. Sätt ugnen på 200 grader och hacka ner blomkålshuvudet till små bitar (nästan finhackat)
  6. De små bitarna gör att du får en djupare ton i rostningen, vilket ger en fylligare smak. Rosta blomkålen i ca 20 minuter.
  7. Lägg de varma bitarna i en kastrull och täck med vispgrädde (ca 3dl). Låt det sedan stå och dra i grädden i ca 10-15 minuter, detta gör att blomkålen blir mjukare vilket ger en slätare puré. Häll sedan av lite av grädden till en annan skål (för att undvika att det blir soppa), mixa slät och tillsätt den avhällda grädden till önskad konsistens ( ca 1msk av grädden).
Variationstips

Går att byta kycklingen till kolja eller annan vit fisk eller serveras med ris och vitkålssallad med chiliapelsin.

Du måste vara plusmedlem för att få se näringsvärden

Kommentarer

  1. Ingen har kommenterat detta receptet.