Susanne 51 år:

Då 160 kg – Nu 88 kg. Med LCHF har Marie nu tappat ca 30 kg.

"Jag letade efter något som kunde hjälpa och stötta mig för jag ska inte hamna i samma sits igen, då hittade jag matdagboken. Det här kommer va det verktyg som hjälper mig på rätt spår  har fortfarande mycket att lära om detta verktyg men har gått med i en grupp som peppar och stöttar varandra det känns som en bra början. Varför kommer jag lyckas vända denna trend nu när jag inte lyckats stoppa den tidigare i livet, jo bl.a. genom att ta hjälp av matdagboken, det är en skillnad. Det är en kamp och kommer nog alltid vara en kamp men denna gång ska jag vinna."

Kämpat med vikten hela sitt liv
Jag har kämpat med vikten i hela mitt liv. Vägde 100 kg redan vid 13 års ålder. Hela min uppväxt sprang jag hos skolsköterskor och dietister det enda som hände var att jag gick ner ett tag och sen upp ännu mer inte ovanligt men oerhört jobbigt. Vid 24 års ålder 1987 bestämde jag mig att ta tag i saken på riktigt, jag gick med i Viktväktarna och lyckas gå ner från 116-77 kg och nu var väl tanken att jag skulle fortsätta min viktnedgång men det kom 3 barn och en massa år emellan och när allt var klart så hamnade vikten på... 160 kg då var året 1999 och jag var på väg att äta ihjäl mig.


Provade gastric bypass operation
Jag har haft tur som inte hamnade i diabetes svängen, högt blodtryck osv. Vad skulle jag göra nu, försökte att röra mig mer men motion kan man inte kalla det men lyckades  ändå gå ner 20 kg. Vid denna tidpunkt så gjorde min mor en gastric bypass op och tanken att jag också skulle försöka få en operation mognade inom mig. Jag fick en remiss till Torsby sjukhus och några år senare efter lite tvekan genomfördes op 2004 då vägde jag 137 kg. Jag gick ner i vikt och jag mådde bra. Men vid 90 kg stannade min viktnedgång av och jag fick ändra i kosten och klarade att gå ner 5 kg till. Där blev det stopp och jag som hade fått höra att nu behöver du aldrig banta mer aldrig äta lightprodukter eller egentligen inte tänka på mängd någon mer gång i livet hamnade just där.


Upptäckte LCHF med återfaller i sockerberoendet
Lyckades under några år hålla vikten på den nivån men började smyga på mig kilo efter kilo och 2011 hade vikten nått 124 kg. Detta är min lott i livet och inte ens en operation kan hjälpa mig. Då upptäckte jag lchf och under 1,5 år gick jag ner till 90 kg. Men min vana trogen gör jag samma sak som alltid i mitt liv jag lägger av sockerberoende som jag är äter jag ohejdat med socker och kolhydrater, resultat 11/1 2014 117,9.


Börjar med LCHF igen
Nu är jag trött på detta vad har hjälpt mig förut och hur ska jag gå vidare jag bestämmer mig för lchf igen och livet förändras så sakteliga under 2014 går jag ner till 81-83 kg och där står jag under nästan hela 2015 stilla i vikt. Mitt mål är ju 65 kg så det var ju en bit kvar. Men jag hade varit sjukskriven för utmattningssyndrom hela året så jag var ändå stolt över att jag lyckats hålla mig viktstabil. Under min sjukskrivning hade min rökning blivit helt galen var uppe i 2 askar om dagen och i okt 2015 tog jag beslutet att sluta röka. Ett mycket bra beslut men min vikt började peka uppåt.


Hittar stöd och pepp på Matdagboken

Jag letade efter något som kunde hjälpa och stötta mig för jag ska inte hamna i samma sits igen, då hittade jag matdagboken. Det här kommer va det verktyg som hjälper mig på rätt spår  har fortfarande mycket att lära om detta verktyg men har gått med i en grupp som peppar och stöttar varandra det känns som en bra början. Varför kommer jag lyckas vända denna trend nu när jag inte lyckats stoppa den tidigare i livet, jo bl.a. genom att ta hjälp av matdagboken  det är en skillnad. Det är en kamp och kommer nog alltid vara en kamp men denna gång ska jag vinna.


Mina 3 bästa råd är:

1. Sätt upp delmål på vägen.
2. Ge inte upp var var envis.
3. Ta hjälp och stöd när motivationen tryter.


Susanne

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ansvarsfriskrivning: De uppnådda resultaten är inte enbart tack vare Matdagboken. Viktminskning är individuellt och det krävs engagemang och uthållighet för att lyckas. Vi hjälper dig gärna men du behöver göra en del av jobbet själv. Varmt välkommen!

VILL DU OCKSÅ LYCKAS? BLI MEDLEM IDAG!