Susanna 56 år:

Då 78 kg – Nu 68 kg. Med Matdagboken har Susanna gått ner över 10 kg

"Jag har länge i mitt liv vägt för mycket och gjort enstaka försök med Viktväktarna men föll alltid tillbaka igen med ännu mer viktökning som följd. Vägarna är många och jag vet bara en sak; Utan Matdagboken och skrivandet hade jag inte lyckats att gå ned i vikt! "


Susanna började blogga på Matdagboken och gick ner över 10 kg


Flera tidigare försök att gå ner i vikt
Jag har länge i mitt liv vägt för mycket och gjort enstaka försök med Viktväktarna men föll alltid tillbaka igen med ännu mer viktökning som följd. Deras, i mitt tycke, stränga metoder med invägning passade inte mig riktigt. Jag bestämde mig på allvar att göra något åt min vikt år 2008 där kortet är ifrån.

Analyserade ätmönster och gick ner i vikt med LCHF
Av en slump hamnade jag i en KBT-grupp för viktminskning och LCHF. Jag visste knappt vad LCHF och kände mig rädd för tanken att vräka i mig fett. Kände också att jag inte skulle klara att vara utan mina smörgåsar och minns första morgonen när jag stod med en bit paprika vid köksbordet, lade en bit ost på den och tänkte jag ska låtsas att det är en smörgås. Inte helt lätt och då trodde jag att jag aldrig klarar att vara utan smörgåsar till frukost och kvällsmat men det gjorde jag.

Ett nytt liv öppnades sig i gruppen då vi analyserade varför vi åt för mycket och hittade mönster. Det var helt nytt för mig och jag kunde se samband på ett helt annat sätt än tidigare och hur jag använde ätandet som tröst. Jag gick ned 16 kilo och ned till storlek 38. En helt fantastisk känsla för mig som tycker om kläder och att känna mig fin.

Hittade Matdagboken och började blogga
Sedan gick åren och förändrade vanor smög sig på allt med att stress och oro kom i form av några uppbrott i relationer. Jag gick upp över en storlek i kläder och kände att jag var på fel väg. Då såg jag reklam för Matdagboken och bestämde mig för att prova. Första gången jag bloggade var jag livrädd. Tänkte att vad har jag att säga och ingen kommer att läsa det jag skriver. Det blev inte så utan jag fick många uppmuntrande och positiva kommentarer.

Kombinerade Matdagboken med LCHF och 16:8
Tog lite tid innan jag hittade receptet på min viktminskning som gjorde att jag gick ned tio kilo. Jag slutade helt med godis och smörgåsar och höll mig till LCHF. Jag har inte vägt mig mat utan försökt att lyssna på vad min kropp behöver och lära mig känna igen när jag är mätt. Jag gick ned fem kilo i början på detta år men sedan stod vågen stilla hur jag än gjorde. Kändes så frustrerande!

Inspirerad av min goda vän Bella här på siten provade jag 16:8 och jag inledde första dagen på midsommarafton. Ingen mening att skjuta upp om man är motiverad.. Sedan gick det som på räls och jag rasade de sista kilona i snabb takt och jag kom i mina kläder jag haft som mål. Min prickiga klänning och prickiga kjol! Vilken känsla. Nu vill jag inte gå ned mer utan är i processen att hålla min vikt.

Fick mycket hjälp av skrivandet i sin blogg på Matdagboken
Skrivandet har hjälpt och hjälper mig enormt. Inte nog att jag förstår mig själv bättre, jag har fått ta del av så många stöttande och fina människor. Det skrivna ordet är starkt och har mycket kraft när det gäller att omsätta saker till handling.

Så här äter jag idag
Idag äter jag inget godis alls, förut kunde jag knappt gå till affären utan handla en påse smågodis. Bussresan hem från jobbet inleddes med en påse gott och blandat som var uppäten när jag kom fram. Allt sådant är borta i mitt liv.

Kaffebröd har jag en svaghet för men äter bara på helgerna i princip. Smörgåsar har jag tagit bort helt då det är min akilleshäl och jag äter LCHF, dock inte helt strikt.

Den periodiska fastan hjälper mig och har hjälpt mig att fokusera på annat än mat och livet känns rikare på det sättet och jag har blivit mindre rastlös.

Många vinster med andra ord och nu vill och önskar jag inget hellre än att hålla min vikt och fortsätta kunna ha min prickiga klänning som var ett av mina mål.

Jag har inte använt mig av Matdagboken genom att väga eller räkna kalorier men det är en utmärkt möjlighet som många använder sig av. Vägarna är många och jag vet bara en sak; Utan Matdagboken och skrivandet hade jag inte lyckats att gå ned i vikt!


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ansvarsfriskrivning: De uppnådda resultaten är inte enbart tack vare Matdagboken. Viktminskning är individuellt och det krävs engagemang och uthållighet för att lyckas. Vi hjälper dig gärna men du behöver göra en del av jobbet själv. Varmt välkommen!


VILL DU OCKSÅ LYCKAS? BLI MEDLEM IDAG!