Marianne 79 år:

Då 115 kg – Nu 72 kg. Med Matdagboken och LCHF har Marianne gått ner 43 kg.

"Jag satte mej vid datorn och googlade, då jag inte visste, hur jag skulle göra. Alla andra försök hade ju misslyckats, men känslan fanns kvar i kroppen. Helt plötsligt dök det upp något som hette LCHF. Hade inte hört talas om det förut. Mera fett och mindre kolhydrater?? Fettskrämd som man var, så blev jag allt fundersam. Jag läste och läste allt jag hittade om LCHF. De fanns berättelser, där man berättade att det fungerade."


Marianne gick ner 43 med Matdagboken och LCHF

Tidigare jojo-bantare som fick nog
Har alltid tillhört gruppen jojo-bantare. Juldagen 2008 glömmer jag aldrig! Då for en enorm känsla genom kroppen, som sa, att nu får det vara nog! Jag vägde 115kg och var 158cm lång!!! Den dagen började min viktresa!!!

Hittade LCHF
Jag satte mej vid datorn och googlade, då jag inte visste, hur jag skulle göra. Alla andra försök hade ju misslyckats, men känslan fanns kvar i kroppen. Helt plötsligt dök det upp något som hette LCHF. Hade inte hört talas om det förut. Mera fett och mindre kolhydrater?? Fettskrämd som man var, så blev jag allt fundersam. Jag läste och läste allt jag hittade om LCHF. De fanns berättelser, där man berättade att det fungerade.

Lyckades bra och gick ner i vikt
Då bestämde jag mej att prova. Visst var det tufft ibland, men de gick förvånansvärt bra. Jag gick ner i vikt, som det sa´s, men visst  kunde det vara tufft, speciellt när hälsan sviktade mellan varven.

Hittade Matdagboken och fortsatt gå ner i vikt
2012 hittade jag Matdagboken och kunde skriva min vikt på 90kg, 25 kilo mindre!!! I Matdagboken hittade flera bra funktioner, som Recept med stort urval och uppdelade på olika dieter. Bloggen är intressant att läsa. Alla har en gemensam nämnare - vikten. Olika livsstilar och många tips läser och får man där, samt många PEPP ges. Den funktionen, som jag mest är inne i är Forum60+. Den är och har varit ett stort stöd på min resa. Där peppar och stöder vi varandra.

Nådde målvikt våren 2015 och har behållit den sedan dess
Våren 2015 kunde skriva 72kg, alltså hela 43 kilo mindre av Marianne! Är jättenöjd och tror jag stannar där på min viktresa. Men nu kommer det svåra att hålla vikten, men det skall gå!

Mina 3 bästa tips:
1. Låt det ta tid, stressa inte med din viktminskning.
2. Använd måttbandet, det visar mer än vad man tror.
3. Det är aldrig för sent att gå ner i vikt, ha tålamod.

Till sist vill jag önska er alla här på Matdagboken stort LYCKA TILL!!!!!

Marianne


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ansvarsfriskrivning: De uppnådda resultaten är inte enbart tack vare Matdagboken. Viktminskning är individuellt och det krävs engagemang och uthållighet för att lyckas. Vi hjälper dig gärna men du behöver göra en del av jobbet själv. Varmt välkommen!


VILL DU OCKSÅ LYCKAS? BLI MEDLEM IDAG!