Kennet 53 år:

Då 162 kg – Nu 95 kg. Kennet gick ner 67 kg med LCHF och Matdagboken.se

"Ett mycket bra verktyg under min hälsoresa har varit och är fortfarande Matdagboken. Detta verktyg är och har definitivt varit av stor betydelse för mig. Jag har provat några andra liknande verktyg, men funnit att Matdagboken passar mig perfekt för sin användarvänlighet och mångsidighet. Matdagboken passar till vilken kosthållning som helst och jag kan varmt rekommendera den."


Kennet gick ner 67 kg med LCHF och Matdagboken.se


En hälsoresa från 162 kg till 95 kg

Jag heter Kennet och är 53 år. Tidigare hade jag ett midjemått på ca: 141 centimeter och vägde 162 kg under en period, men troligen har jag vägt mer. Jag hade besvär av gallsten, njursten, ett jättehögt blodtryck och var på väg att få diabetes. Men med LCHF-dieten vände allt. I dag är midjemåttet 96 centimeter, vikten 95 kilo och alla sjukdomar borta.

Alltid haft lätt att gå upp i vikt

Jag har alltid haft lätt för att lägga på mig kilon. När jag var yngre höll jag vikten någorlunda med mycket träning, men när jag tränade mindre och blev äldre, blev kilona snabbt fler. Samtidigt hade jag svårt att äta lagom mycket, och var jämt hungrig då jag gick på någon kalorisnål diet. Jag åt mycket av allt. Mycket kött, grönsaker, ris, pasta, potatis och godis. Och jag åt relativt ofta.

Högt blodtryck gallsten, njursten och pre-diabetes

Jag hade inget fungerande signalsystem som kunde tala om för mig att jag inte behövde äta mera, att min kropp hade fått de näringsämnen jag behövde osv. Till slut vägde jag minst 162 kilo och hade ett midjemått på 141 centimeter, min kropp började säga ifrån. Jag hade stora problem med gallsten, njursten och ett jättehögt blodtryck. Läkaren sa att jag hade pre-diabetes, att blodsockret var på gränsen mm.

Fick nog på en semesterresa


Jag tröttnade på att åka in och ut på sjukhus. Till exempel fick jag en hel semester förstörd i New York, genom att jag fick tillbringa min tid på ST: Mary´s Hospital för arytmier i hjärtat. Jag kände att livet kunde ta slut alldeles för snabbt. När jag väl hade bestämt mig för att göra något åt min hälsa på riktigt, så började jag forska på nätet och pratade med många människor om kost och träning.

Började med Matdagboken och GI men gick över till LCHF

Först började jag med GI-kost och gled vidare in på lite olika varianter av lågkolhydratskost. Men när jag började med LCHF-dieten kände jag att det var helt rätt, jag var så tillfredsställd att jag kunde glömma att äta. Från början var jag mer liberal, men gick snabbt över till en strikt LCHF-diet. Först hände det inte så mycket med vikten.
 
Åt mindre portioner LCHF mat och rasade i vikt

Men den andra månaden började jag gå ner i snabb takt, ibland ett halvt kilo på en dag. Jag tror att när väl kroppen hade vant sig vid LCHF så blev den nöjd på mindre antal kalorier och då åt jag automatiskt mindre. Tidigare hade jag ju ätit väldigt stora portioner, men som nu succesivt minskade. Kraftigt förbättrad hälsa och lägre vikt

Blodtrycket började sjunka efter ett tag och problemen med gallsten och njursten försvann. Blodsockret förbättrades rejält till en lägre normal nivå, även blodfetterna följde med ner till denna nivå. Under min största viktminskning period gjorde jag mig av med minst 70 kg kroppsvikt. Detta tog mig strax under 2 år att uppnå.

Sömnbesvären försvann

I takt med att bukfetman minskade, kunde jag sova bättre. Tidigare hade jag problem med snarkningar och sömnapné, bara att andas kunde kännas tungt. Men nu kan jag andas ordentligt och sömnbesvären har försvunnit.

Äter numera kolhydrater 1 ggr per vecka och lever hälsosamt aktivt liv


I dag äter jag lite annorlunda än vad jag gjorde under min viktnedgång. Jag äter fortfarande vLCHF, (very low carb, high fat), men äter HCLF, ( high carb, low fat), 1 dag var 7:de-10:de dag. Kallas för Carb Nite Solution och trivs bra med den kombinationen. Jag lever i dag ett aktivt och hälsosamt träningsliv samt att jag har en kroppsfettprocent på 12 %.

Matdagboken.se ett mycket bra verktyg

Ett mycket bra verktyg under min hälsoresa har varit och är fortfarande Matdagboken.se. Detta verktyg är och har definitivt varit av stor betydelse för mig. Jag har provat några andra liknande verktyg, men funnit att Matdagboken passar mig perfekt för sin användarvänlighet och mångsidighet. Matdagboken passar till vilken kosthållning som helst och jag kan varmt rekommendera den.
 
Mina bästa tips:
1. Du bör rent mentalt, ställa in dig på vad som skall göras. Sätt ett mål och fokusera på det. Vad vill du åstadkomma med din kosthållning?

2. När målsättningen är satt och klar så bör du ta reda på hur det hela ska gå till för att nå dit. Det finns massor av information på nätet, En massa forum där man kan prata med människor som är på väg mot sina mål och de som nått fram, t ex på Matdagboken, m.fl. Där finns det en hel del ovärderlig information att hämta och få stöd i processen av andra.

3. Hitta din metod och håll dig till den. Definiera vad hälsa och nyttig kost är för dig.
Bestäm sig för hur din egna kosthållning ska se ut och innehålla. Alltså, forska fram en bra metod för ändamålet. Vilken kosthållning/diet passar dig? Sedan, var konsekvent, jobba med matrutiner, och sätt fart.

4. Lägg aldrig ner stor energi på att älta eventuella s.k. misslyckanden. Att du t ex avvikit från dieten vid något tillfälle och ätit en massa godsaker. Återgå till din diet och jobba på vidare. Visualisera dina mål och fokusera!

Tack för ordet!

Kennet.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ansvarsfriskrivning: De uppnådda resultaten är inte enbart tack vare Matdagboken. Viktminskning är individuellt och det krävs engagemang och uthållighet för att lyckas. Vi hjälper dig gärna men du behöver göra en del av jobbet själv. Varmt välkommen!

VILL DU OCKSÅ LYCKAS? BLI MEDLEM IDAG!