Ingemar 55 år

Vikt före 88 kg – Nuvarande vikt 70 kg. Viktminskningen uppgick till 18 kg med Matdagboken


"I början på året fick jag nog och beslutade mig för att prova att gå med i en viktklubb. Jag hittade matdagboken som verkade vettig. Jag anmälde mig till kickstartprogrammet och var taggad till tusen. När kickstarten var slut hade jag redan gått ner 7-8  kilo! Detta sporrade mig oerhört och jag tänkte att nu kör jag vidare."


Ingemar gick ner 7,5 kg med Matdagbokens 28-dagars kickstart!

Jag har alltid varit lite för kraftig och haft svårt att ta mig tiden att regelbundet motionera. Tiden fanns inte tyckte jag.

Det som gjorde att jag började lägga på mer och mer kilon var att jag för 20 år sen började arbeta deltid som musiker. Då blev det ännu värre att sporra sig till att motionera för man jobbade mycket och vid sena tider. Det blir även svårt med vettig mat när man är ute på vägarna och åker. Allra helst på nätterna då man packat ihop efter spelning och är på hemväg så kommer hungern smygandes. Då finns det inte mycket alternativ längs vägarna. Det blev mat på mackar, korvkiosker, pizzerior och Mc Donalds. Kilona har smugit sig på och under de senaste åren har jag dessutom fått högt blodtryck.

Jag har försökt att ta tag i det många ggr på egen hand men det har alltid slutat med att jag ramlar tillbaka till det vanliga ätandet o ingen motion.

I början på året fick jag nog och beslutade mig för att prova att gå med i en viktklubb. Jag hittade matdagboken som verkade vettig. Jag anmälde mig till kickstart programmet och var taggad till tusen. Min startvikt var 88,5 kilo vilket är rätt mycket då jag endast är 1.69 lång.

Jag bestämde mig att följa programmet till punkt och pricka för jag ville veta om det verkligen fungerar. En månad ska man ju klara av att göra det i varje fall tänkte jag. Jag följde maten precis som rekommendationen och skrev in och höll koll vad jag åt på matdagboken. Motionen blev promenader till att börja med men har börjat jogga efter hand. Viss styrketräning blir det också men inte så mycket än. Ska försöka köra på mer med det.

När kickstartsmånaden var slut hade jag redan gått ner 7-8  kilo! Detta sporrade mig oerhört och jag tänkte att nu kör jag vidare. Jag har lärt mig tycka om maten jag äter och mår dessutom bättre. Så det var bara att fortsätta.

Idag c:a ett halvår senare har jag gått ner 19 kilo och dessutom har blodtrycket sjunkit. Vad det gäller mat så följer jag fortfarande det som jag har lärt mig av matdagboken. Mat ute på vägarna om nätterna har blivit medhavd frukt, grönsaker eller kokta ägg.
Mitt senaste mål var 20 kilo total minskning så jag är snart i mål.  Detta känns oerhört skönt och det enda jag ångrar är att jag inte gjorde det här tidigare.

Stort tack till Matdagboken för all hjälp med recept, träningsmetoder, pepp mm som kommit i mailen varje dag.
Mina tips:
1. Ge inte upp. Ibland visar vågen en uppgång, men det är bara köra på så vänder det.2. Följ matdagbokens program. Det var tufft i början men efter en månad så gillade jag min nya mathållning.3.  Äta rätt är viktigt men för att verkligen gå ner i vikt så är det kombinationen med motion som ger resultat.

4. Tappa inte sugen även om man vid något tillfälle råkat stoppa i sig onyttiga saker. Bara ut och bränn av det genom motion.

5. Sätt små delmål istället för ett slutmål så känns det sporrande varje gång man når ett mål.

6. Köp hem något gott att ta till när suget efter godsaker sätter igång. Själv knaprade jag på cocoschips.

Mvh
 Ingemar

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ansvarsfriskrivning: De uppnådda resultaten är inte enbart tack vare Matdagboken. Viktminskning är individuellt och det krävs engagemang och uthållighet för att lyckas. Vi hjälper dig gärna men du behöver göra en del av jobbet själv. Varmt välkommen!