HannahK 29 år:

Vikt före 115 kg – Nuvarande vikt 72 kg. Hannah har hittills gått ner hela 43 kg med hjälp av Matdagboken.se


"Matdagboken har varit ett stort stöd för mig i min viktminskning, inte bara på grund av det praktiska i en mat- och träningsdagbok utan även i det fantastiska stöd från medlemmar man får i bloggar och i forumet samt från de som står bakom sidan. Atmosfären är härlig och alla peppande ord gör att man blir än mer beslutsam att nå sitt mål."
Den 13 januari 2012 påbörjade jag min kamp mot övervikten. Jag har varit kraftig så länge jag kan minnas men det eskalerade efter min andra dotter. Jag har alltid sagt att jag aldrig någonsin ska väga tresiffrigt, men när den gränsen var nådd förlorade jag all min viljekraft. Jag åt mig upp till 117 kg som är min högsta dokumenterade vikt, kanske var jag ännu tyngre. Jag ville inte väga mig, av rädsla för vad vågen skulle visa. Jag mådde fruktansvärt dåligt och orkade ingenting, min storlek hindrade mig från att vara aktiv i mina barns liv. I mitt eget liv.

Det är svårt att vara stark när man är svag, och man måste hitta styrkan och viljan att förändra hela sitt leverne. Jag nådde den punkten då jag bestämde mig. Aldrig att jag skulle fylla 30 år och se ut så här, må så här. Jag vägde in mig på 114,6 kg, idag väger jag 73,1 kg. Jag har tappat över 40 kg på lite mer än 6 månader och har idag ca 8,5 kg kvar till målvikt. Då kommer jag att ha gått ner 50 kg, en hel liten människa. Innan jul ska jag vara färdig, och i februari nästa år när jag fyller 30 kommer jag att vara den person som jag vill vara, mitt nya hälsosamma jag.

Det finns inga genvägar för en lyckad viktminskning, det gäller att förbränna det man får i sig, plus lite till. Det är egentligen inte svårt att gå ner i vikt, det svåra är att inte gå upp igen. Övervikt må sitta på kroppen, men den största förändringen måste ske inuti, i huvudet. Det är svårt att bryta livslånga vanor, men det går om man bestämt sig.

Eftersom att jag inte vill sätta ”förbud” på mig själv var det naturligt för mig att räkna kalorier och komplettera med kondition. Jag tror på att äta allt i måttliga mängder, även om jag personligen hellre väljer att avstå helt från vissa saker.

Matdagboken har varit ett stort stöd för mig i min viktminskning, inte bara på grund av det praktiska i en mat- och träningsdagbok utan även i det fantastiska stöd från medlemmar man får i bloggar och i forumet samt från de som står bakom sidan. Atmosfären är härlig och alla peppande ord gör att man blir än mer beslutsam att nå sitt mål. Jag är väldigt tacksam att Matdagboken finns dels för de hjälpmedel jag haft hittills, men också för att jag kommer att behöva den när all vikt är tappad. Då börjar nästa del på resan, att behålla min nya vikt. Och jag är så glad för alla nya människor jag mött, och för den möjlighet jag får att vara delaktig och förhoppningsvis ett stöd i deras resa, precis som de har varit på min.

Det är en underdrift att säga att jag är som en ny människa, det räcker inte för att beskriva den livskvalitet man får av att gå ner så mycket i vikt. Jag kan nu leka med mina barn, jag kan springa, dansa, allt jag vill göra är nu fysiskt möjligt! Våra kroppar är byggda för att arbeta med, och de belönar en gång på gång om man bara låter dem och behandlar dem väl!
Kom igen nu, idag är den första dagen på ditt nya liv! Gör som jag och ta vara på livet, för det går inte i repris!

HannahK

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ansvarsfriskrivning: De uppnådda resultaten är inte enbart tack vare Matdagboken. Viktminskning är individuellt och det krävs engagemang och uthållighet för att lyckas. Vi hjälper dig gärna men du behöver göra en del av jobbet själv. Varmt välkommen!