Medlemmen "Bella50" 65 år:

Då 93 kg – Nu 69,5 kg. Med Matdagboken, LCHF och kaloriunderskott har Bella50 gått ner 23,5 kg.

"Matdagboken bästa verktyget
Vilken skillnad min resa blev direkt. Visst det var lite knepigt att räkna och registrera i början, men det fanns många på Matdagboken att fråga om råd och tips och alla var hjälpsamma. Det finns alltid någon online, det är det bästa med Matdagboken. Gemenskapen och att alla stöttar och peppar varandra. Några trevliga ”brevvänner” har jag fått under resans gång."


Medlemmen Bella50 gick ner 23 kg med Matdagboken, LCHF och kaloriunderskott

Min sista viktresa

Jag har, som många andra testat alla tänkbara viktminskningsmetoder, med varierande resultat. Några gånger riktigt bra, men tyvärr inte så långvarigt.

Orsak och verkan
Jag är känslostyrd vad gäller mat och efter att ha förlorat flera syskon på kort tid, den sista var min älskade lillebror som dog i mina armar , efter en kort och smärtsam sjukdomstid. Då blev det för mycket att hantera för mig. Jag ville inte vara med längre....såg ingen ljusning , ingen framtid. Större än någonsin, olycklig och föraktade mig själv. Jag var inte värd att må bättre...

Insikten
Jag förstod till slut att om någon skulle kunna vända den här trenden av jojobantningar och misslyckanden att hålla den nya vikten.... så var det jag själv. Jag var den som bar ansvar för hur jag misshandlade mig själv...ingen annan.
I annat fall skulle jag inte uppnå pensionsåldern, som jag länge befarat ... med tanke på att jag i så fall skulle bli den första av 7 syskon som klarat det.

Jag gav mig själv ett år
Den 5 december 2014 slutade jag röka och ville inte gå upp ännu mer i vikt, så när jag efter min sista ”frossar-Jul” , med ytterligare viktökning  och ökat självförakt , hittade till Matdagboken blev jag medlem 1 år direkt. Det var nu eller aldrig som gällde. En sista viktresa....

Mental förberedelse
Jag läste bloggar om hur andra gjorde med 5:2 , som var det jag ville satsa på i kombo med LCHF,  som jag haft framgång med 2009/ -10. Periodisk fasta var något nytt för mig. Jag förberedde mig på biverkningar, hunger, planerade min viktresa m.m.

Starten
Den 5/1 2015 vägde jag in mig på ofattbara 93 kilo till mina 162 cm samt mätte min rondör på några ställen. Jag var trött, hade stela leder, ont i ett knä och en ljumske så fort jag gick en sträcka. Inga kläder satt bra, men rökstoppet en månad tidigare gick bra och det var positivt. Fastedagen gick bra men dagen efter ville jag bara äta hela tiden. Dessutom hindrade dom mig att göra vad jag ville och jag planerade mitt sociala umgänge efter det.

Viktigt att ha koll på kalorier även med LCHF
Jag sökte efter ett annat sätt att genomföra mitt år utan hunger...och blev inspirerad av en bloggare (Opnol värd att nämnas här ) som med sin kunskap och framgång fick mig att förstå vikten av att räkna kalorier även med LCHF, vilket jag som många andra inte trodde var nödvändigt. Hon körde även 16:8 fastan som gör att man får äta sig mätt varje dag....så det switchade jag bara över till, en fastedag i juni, då jag tröttnade på att inte få vara mätt.

Matdagboken bästa verktyget
Vilken skillnad min resa blev direkt. Visst det var lite knepigt att räkna och registrera i början, men det fanns många på Matdagboken att fråga om råd och tips och alla var hjälpsamma. Det finns alltid någon online. Det är det bästa med Matdagboken. Gemenskapen och att alla stöttar och peppar varandra. Några trevliga ”brevvänner” har jag fått under resans gång.

Utmärkelse
Jag blev juli månads Biggest Loser och premierades med 2 biobiljetter och 3 mån. gratis plusmedlemskap. Det var glädjande och oväntat och sporrade till att kämpa ännu mer.

Födelsedagen
Den bästa på länge. Först hörde Johan på Matdagboken av sig och undrade om jag ville bli månadens framgångare, jag blev både glad och stolt men fick lite panik, för jag var inte redo för att skriva om min resa just då. Tyckte inte det var mycket att berätta om. Min uppnådda pensionsålder gjorde mig lugn och trygg, jag landade i nuet och känner nu en glädje över att  få och vilja vara med ett tag till.

Målet
Viktmässigt ska jag aldrig mera väga över 70 kg , därför sänkte jag målvikten till 68kg. Jag vet att jag är en pendlare och vikten ska jag aldrig mera släppa kontrollen över. Nu har jag fått ett verktyg i 16:8 som kommer att hjälpa mig att behålla detta livet ut.

Livsstilsförändringen
* Jag undviker potatis, ris, pasta, bröd & kakor (även LCHF-varianterna), dragit ner på fettmängderna i recepten, då jag vill äta mig rejält mätt.
* I mitt kök serveras en hel del grönsaker varje dag. Mest olika kålsorter och rotfrukter. Jag har mer och mer vant kroppen till endast ett mål mat /dag och senare reglera fettet,  om det behövs.
* Jag har följt E%-fördelningen i cirkeldiagrammet och ärligt registrerat allt,
med ett dagligt underskott av -500 kcal.
* Jag har unnat mig lite vin på helgen men även det har minskat mer och mer.
* Motion har jag fått genom min vardag med hus och trädgård samt skogspromenader och jag har inte ont någonstans längre.
* Jag har inte tagit ett enda bloss sen dec-14!
* Jag mår oerhört mycket bättre nu och njuter av livet, skratt och vänner.

Mina bästa tips
1. Mät och väg dig samt ta ett startfoto. Spara ett stort klädesplagg. Det blir ett riktmärke när vågen står still eller visar plus.
2. Var påläst, beslutsam och envis.
3. Låt det ta tid och var realist på delmål och målvikt.
4. Var förberedd på fallgroparna och undvik dina ” triggers”
5. Tänk inte på vad du inte får äta ... tänk på det goda du faktiskt får njuta av....och nå ditt mål.
6. Hitta din egen hållbara modell, metod eller diet som du kan leva med.
7. Jämför dig inte med andra men låt dig gärna inspireras av deras framgångar

Dagsläget
Vikt från 93 kilo - 69,5 kilo = -23,5 kg
Midja från 109cm - 83 cm  = -26 cm
Stuss från 124 cm - 105 cm = -19 cm
Bröst från 112 cm – 92 cm  =  -20 cm
Låre från 64 cm – 51 cm   =  -13 cm
Ö-arm från 37 cm – 31 cm  = - 6 cm
                                  totalt  = - 84 cm

Tillbaka är inte min väg, den har jag redan gått alltför många gånger.

Tack för alla pepp och glada tillrop, stöd och gemenskap i kampen mot övervikten.
Lycka till alla! Jag fortsätter här på Matdagboken ett bra tag till. / Bella50----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ansvarsfriskrivning: De uppnådda resultaten är inte enbart tack vare Matdagboken. Viktminskning är individuellt och det krävs engagemang och uthållighet för att lyckas. Vi hjälper dig gärna men du behöver göra en del av jobbet själv. Varmt välkommen!


VILL DU OCKSÅ LYCKAS? BLI MEDLEM IDAG!