Anneli 33 år:

Då 83 kg – Nu 66 kg. Med Matdagboken och 1500 kcal / dag har Anneli gått ner 17 kg.

"Matdagboken har gett mig pepp och motivation genom att jag har varit med i en utmaning i forumet, Biggest Loser. Det gör mig ännu mer motiverad att gå ner i vikt när jag varje vecka måste redovisa vad jag väger. Då vill jag helst ha gått ner i vikt och då kämpar jag för att lyckas med det. Jag har ätit runt 1500 kcal per dag och gått ner ca 2 kg i månaden."Anneli gick ner 17 kg med Matdagboken


Kosten är enklast och viktigast att ändra på
Jag är inte så mycket för att träna och motionera, så för mig har kosten varit viktigast och enklast att ändra på. Jag tycker om att simma och gå på promenader, så jag har regelbundet simmat en gång i veckan och gått på promenad någon gång ibland. Men det är kosten som har gett mig resultat eftersom jag inte har motionerar så mycket.
 
Räknar kalorier med framgång

Jag har sedan min son föddes i oktober 2014 räknat kalorier. Jag har inte räknat så noggrant att jag har mätt mat och sådant. Jag har under de senaste åren lärt mig på ett ungefär hur mycket kalorier den mesta maten innehåller. Jag gick ner 23kg mellan 2009-2010, men gick tyvärr upp allt under min graviditet. Jag har ätit runt 1500 kcal per dag och gått ner ca 2 kg i månaden.
 
Mycket grönsaker och mindre portioner
Jag försöker att äta bra mat, men jag äter det mesta men i lagom portioner. Jag ser till att alltid äta mycket grönsaker, för det mesta är halva tallriken fylld med grönsaker. Jag dricker sällan söta drycker eller äter godis, snacks, skräpmat, alkohol etc. Jag unnar mig lite onyttigt ca 2 gånger i månaden. En vanlig dag så äter jag gröt eller smörgåsar & te till frukost, till lunch kan det vara fisk, kyckling, kött med pasta eller potatis plus mycket grönsaker, till middag äter jag oftast ett par smörgåsar med gott pålägg som kalkon & gurka plus kaffe eller te och jag äter oftast 2 mellanmål och det brukar bli någon mugg kaffe plus frukt eller yoghurt/kvarg eller något liknande.

Jag dricker alltid vatten till maten antingen vanligt kranvatten eller kolsyrat vatten. Jag har fortfarande socker och mjölk i kaffet och teet, så det går att gå ner i vikt utan att offra vissa saker som man tycker om, men jag dricker inte mer än ca 2-3 muggar kaffe/te per dag.
 
Små ändringar ger stora resultat

De ändringar jag har gjort i min kosthållning är inte så stora. Jag äter mindre portioner, mer grönsaker, ser till att äta regelbundet 4-5 gånger per dag och äter/dricker inte godis, läsk, alkohol, snacks etc mer än någon gång ibland.
 
Matdagboken ger motivation

Matdagboken har gett mig pepp och motivation genom att jag har varit med i deras tävling Biggest Loser. Det gör mig ännu mer motiverad att gå ner i vikt när jag varje vecka måste redovisa vad jag väger. Då vill jag helst ha gått ner i vikt och då kämpar jag för att lyckas med det.
 
Mina 3 tips för att lyckas med att gå ner i vikt:

1. Ändra inte om hela din kost till något du aldrig har ätit förut. Det är lättare att lyckas och hålla kosthållningen om man gör små ändringar som att äta mindre portioner, sluta med att dricka söta drycker, skippa bullen på eftermiddagsfikan etc.

2. Ge inte upp om du har en svacka, se till att fortsätta kämpa på nästa dag även fast du har svullat dagen innan. Det gör inget om vågen står still eller att du har gått upp någon vecka då och då. Nästa vecka kan du ha gått ner desto mer om du kämpar på. Det tar tid att gå ner i vikt.

3. Det absolut viktigaste är att vara motiverad. Är man inte motiverad till att gå ner i vikt, så är det svårt att lyckas. Se till att sätta upp flera delmål som du vill lyckas med istället för att sätta upp ett stort mål.

Med vänliga hälsningar Anneli (Phoebe81 här på Matdagboken)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ansvarsfriskrivning: De uppnådda resultaten är inte enbart tack vare Matdagboken. Viktminskning är individuellt och det krävs engagemang och uthållighet för att lyckas. Vi hjälper dig gärna men du behöver göra en del av jobbet själv. Varmt välkommen!


VILL DU OCKSÅ LYCKAS? BLI MEDLEM IDAG!