Magnus 43 år:

Då 150 kg – Nu 108 kg. Viktminskningen är just nu uppe i 42 kg med hjälp av Matdagboken.se
"Mina råd är: Dieter i all ära håll koll på vad du stoppar i dig mata in allt här i MD. Belöningen blir: Du mår bättre, orkar mer, mindre stressad, kan köpa kläder i en vanlig affär. Risken för diabetes och hjärt- och kärlsjukdomar minskar."


Då: 150 kg - Nu: 108 kg. Magnus har gått ner 42 kg med hjälp av Matdagboken.se

Startade med LCHF och ett blodsocker på 30
Jag heter Magnus är 43 år ung och jobbar som matematik och kemilärare. Jag insåg på allvar mina bekymmer med min vikt för 5 år sedan. Jag började dricka väldigt mycket vatten. Tog mitt blodsocker det låg på 30. Kände jag måste göra något.. Jag började läsa om olika dieter och fastnade för LCHF. Jag gick ganska snabbt ned 20kg. Jag vägde på bilden 150,6kg. Jag fick dock problem med magen pga LCHF. Jag tappade motivationen och gick snabbt upp 10kg.

Nu eller aldrig!
I början av januari tänkte jag. Nu eller aldrig. Jag köpte mig en crosstrainer. Började åter med lite mer medelhavskost som senare övergick i vanlig ordinär husmanskost. Jag började träna 4 gånger i veckan och höll ett strikt kaloriintag med hjälp av Matdagboken. Mitt mål var att ligga på ett kaloriunderskott på 1000 kcal samt på det träning.

Såg snabbt effekt med minskat kaloriintag
Jag såg snabbt att det gav effekt med kombination träning och rätt kosthållning. Det är otroligt lätt att äta för stora portioner. Jag vägde och mätte allt jag stoppade i mig. Dels för att ha full koll men man ser sedan på tallriken hur mycket man ska äta så man slipper väga allt. Jag har sedan januari gått ned 30kg till och har 8kg kvar till mitt mål på 100kg 2018-12-31.

Mina råd är
Dieter i all ära håll koll på vad du stoppar i dig mata in allt här i MD. Byt ut ris, pasta mot fullkornspasta, fullkornsris, matvete, bulgur. Ska vi ha 4 portioner pasta så gör vi för tre men delar det på fyra på så sätt får jag ned kaloriintaget samt blir mätt. Jag startar alltid dagen med en tallrik fiberhavrgrynsgröt med kanel och honung. Till mellis tar jag ett äpple. Blir jag hungrig så brukar jag ta en kopp kaffe. På detta står jag mig lätt till lunch som intas i lärarrummet. Till kvällen blir det ännu ett mål mat.

Svårast på kvällen framför TV´n
Det svåraste är att bryta mönstret på kvällen men att småäta framför TV. Här måste man nog hitta ett sätt som håller för individen. Mitt godis blir ofta kvarg med lite grädde i eller en proteinpuddning choklad.

Ät vad du vill fredag och lördag
Varje fredag eller lördag räknar jag inte. Jag försöker unna mig saker men i måttlig mängd. Kan bli en bulle till kaffet, lite godis. Jag tror nämligen på att om man gör så och belönar sig håller man motivationen uppe. Äter jag extra onyttigt försöker jag träna lite extra den dagen dels för att det förbränner kalorier men dels för att ge mig en tankeställare.

Köp en crosstrainer
Köp en crosstrainer för då kan du träna när du vill. Då kan man inte skylla på att man inte orkar ta sig ned till gymmet. Du kan alltid oavsett väder träna.

Avstå alkohol
Avstå alkohol, inte ens måttliga mängder har positiva effekter på kroppen.

Belöningen blir: Du mår bättre, orkar mer, mindre stressad, kan köpa kläder i en vanlig affär. Risken för diabetes och hjärt- och kärlsjukdomar minskar.

 

Med vänlig hälsning

Magnus 

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ansvarsfriskrivning: De uppnådda resultaten är inte enbart tack vare Matdagboken. Viktminskning är individuellt och det krävs engagemang och uthållighet för att lyckas. Vi hjälper dig gärna men du behöver göra en del av jobbet själv. Varmt välkommen!