Inger 62 år:

Då 80 kg – Nu 63 kg. Inger gick ner 17 kg med Matdagboken, slutade röka och blev mycket gladare!

"Jag hittade Matdagboken och att gå med var det bästa jag har gjort! Med dess hjälp har jag helt lagt om min kost. Det finns dessutom så många trevliga människor som ger peppning och idéer på mina blogginlägg. Det är med andra ord en toppenbra sajt att tillhöra. Jag stortrivs och jag tänker fortsätta så länge jag bara kan."

Inger gick ner 17 kg, slutade röka och blev en mycket gladare människa.

 


Jojobantat i många år

Jag har bantat många gånger i mitt liv. När jag var yngre och småbarnsmamma så var jag fanatisk med min träning. Jag joggade varje dag och motionerade mycket.

Och visst gick jag ner i vikt. Men som konsekvens av detta levde jag ett konstigt liv. Det enda jag hade i mitt huvud var att träna och jag kunde skippa allt annat bara för att få komma ut och jogga. Jag såg inte ens hur smal jag började bli förrän folk omkring mig påpekade det. Då var jag nere i 47 kilo och fick köpa barnstorlek i kläder.

Nära få ätstörningar

Men sen började illamåendet. Så fort jag åt för mycket mådde jag väldigt illa och det var väldigt jobbigt. Det gick så långt att jag var väldigt nära på att få en svår ätstörning och till sist ville jag bara stoppa fingrarna i halsen. Men då var det något inom mig som sa: "stopp där, vad håller du på med?". Det var då jag bestämde jag mig för att det var dags för förändring, och jag började sakta men säkert ändra mitt beteende med både mat och träning.

Fick diagnosen Celiaki och nådde botten

Jag har gått upp och ner i vikt massor med gånger i mitt liv och aldrig riktigt hittat rätt. Jag fick diagnosen svår Celiaki. Men jag förstod jag först inte hur allvarligt sjuk min tarm var, så jag fortsatte ett bra tag att äta onyttigt och gluten. Men till slut märkte jag att det inte gick att leva så längre utan började leva mera sunt. Jag började också träna på Friskis och Svettis ett par gånger i veckan.

Hittade Matdagboken

Jag hittade Matdagboken och att gå med var det bästa jag har gjort! Med dess hjälp har jag helt lagt om min kost. Det finns dessutom så många trevliga människor som ger peppning och idéer på mina blogginlägg. Det är med andra ord en toppenbra sajt att tillhöra. Jag stortrivs och jag tänker fortsätta så länge jag bara kan.

Nu är jag dessutom plusmedlem och har då tillgång alla verktyg man kan tänka sig: recept, registrering av allt jag äter (som räknas ut automatiskt i E %, vilket är superpraktiskt), näringsdiagram m m. Dessutom har jag börjat blogga och det ger så mycket. Jag äter strikt LCHF och det passar min kropp utmärkt. Jag promenerar varje dag samt tränar pilates 2 gånger i veckan.

Slutade röka

För snart två år sedan, närmare bestämt den första September 2014, slutade jag röka. Det är en stor hälsovinst som jag är stolt över att jag klarade av. Men det resulterade också i att jag sakta gick upp i vikt. Dessutom opererade jag bort min hallus valgus 2015, och kunde då inte röra mig. Orörligheten och min deppighet ledde till tröstätning och gjorde att jag ytterligare gick upp flera kilo. Förra sommaren vägde jag över 80 kilo och mådde så dåligt av att se mig själv i spegeln att jag undvek alla speglar ett tag.
Men senare på hösten så tänkte jag att ”nu måste jag göra något åt min situation”! Och så blev det. Jag åt bättre, blev mer rörlig och började få bukt med min motion. Och när man märker att kroppen anpassar sig efter en ny livsstil, då blir man mer och mer peppad.

Gick ner 17 kg och blev en mycket gladare människa

Idag har jag gått ner 17 kilo och skäms inte längre över min kropp. Jag kan se mig i spegeln och vara nöjd, och det är en stor lycka. På den vägen är det och jag är idag en mycket gladare människa som ser ljust och positivt på framtiden. Och allt detta kan jag tacka Matdagboken för.


Här kommer mina 3 bästa tips:

1. Testa dig fram
med olika sorters maträtter som finns här på Matdagboken eller på nätet eftersom där finns massor av tips och recept.

2. Jämför dig aldrig med andra för alla har vi olika kroppar och fungerar på olika sätt. Inget är varken bra eller dåligt, huvudsaken är att du hittar din livsstil och din mathållning. Och framförallt: låt det ta tid. Man måste prova många olika rätter innan man vet vad just man gillar och tål och samtidigt blir mätt o belåten av.

3. Undvik allt vad sötsaker heter om du kan, men unna dig gärna något gott i helgen (gärna med måtta). Ät hellre det du verkligen tycker om då istället för att snåla in på något mindre gott men nyttigare. Ät hellre en riktigt god glass istället för någon LCHF-variant som inte alls är god till exempel.

/ Inger

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ansvarsfriskrivning: De uppnådda resultaten är inte enbart tack vare Matdagboken. Viktminskning är individuellt och det krävs engagemang och uthållighet för att lyckas. Vi hjälper dig gärna men du behöver göra en del av jobbet själv. Varmt välkommen!
 

 

VILL DU OCKSÅ LYCKAS? BLI MEDLEM IDAG!